Salatut elämät -leffa on teinitrilleri, ei kauhuelokuva

Salatut elämät -televisiosarja kääntyy pitkäksi elokuvaksi, jonka on kaavailtu tulevan teattereihin joulukuussa. Tapasimme Salatut elämät the Movien ohjaajan Marko Äijön Princess Maria -risteilyaluksella, joka toimii elokuvan kuvauspaikkana.

Elokuva valmistuu pitkäksi elokuvaksi harvinaisen nopeasti. Sen mahdollistaa Äijön mukaan yksi kuvauspaikka ja nopeaan kuvaustahtiin tottunut valmis tuotantotiimi.

– Me toteutamme 105 minuuttia draamaa joka viikko televisiolle, eli jos teemme 14–15 päivässä yhdessä kuvauspaikassa 80 minuuttia, niin sehän on meidän porukalle yli tuplapeliaika. Ja kun käsikirjoitus on ajateltu tapahtuvaksi laivalla, niin se palvelee myös kuvauksen nopeutta, Äijö selvittää.

Ennakkotiedoissa on kerrottu, että Salatut elämät the Movie olisi kauhuelokuva. Se on Äijön mielestä kuitenkin virheellistä tietoa. Elokuva ei sisällä yliluonnollisia elementtejä.

– Se on selkeästi teinitrilleri. Osittain ensin Pepin pään sisäinen, ja sitten muutkin joutuu siihen samaan pyöritykseen. Kummitusta ei ole mukana, mutta kunnon pahiksia on.

Äijö paljastaa, että elokuvassa esitellään kaksi uutta hahmoa.
Karoliina Blackburnilla on iso rooli risteilyemäntänä. Sitten on pienempi mieshenkilön rooli, mutta vielä ei ole tehty sopimusta näyttelijän kanssa, joten ei siitä sen enempää.

Elokuvan kauhutarina on täysin itsenäinen, eivätkä sarjaa seuraavat menetä mitään olennaista, jos elokuva jää näkemättä.
– Tämä on lisäbonus niille faneille, jotka haluavat tietää mitä tapahtuu, kun sarja lähtee joulutauolle, Äijö kuvailee.

Salatut elämät the Movie tulee teattereihin 14. joulukuuta 2012.

Jussi Huhtala

Aiheeseen liittyvät jutut