Salkkareiden Rauli Ylitalon Tinder-lyhytelokuva matkaa Cannesiin – samalla myydään post-apokalyptistä toimintaelokuvaa

Salatuissa elämissä poliisi Sami Kososta näyttelevä Rauli Ylitalo on pitkän linjan indie-elokuvantekijä.

21.3.2018 17:34

Vuonna 1993 Rauli Ylitalo oli vain yhdeksänvuotias, kun hän teki ensimmäisen elokuvansa. Tällä hetkellä Ylitalon filmografiasta löytyy viitisenkymmentä elokuvaa, joista suurin osa on lyhäreitä.

Merkittävimpinä leffoina voidaan mainita Rasvainen tiistai (2014), Taistelu Lutakosta -dokumentti (2016) sekä Congratulations! You have a new match! (2017), jolla Ylitalo myös lunasti pitkäaikaisen haaveensa päästä Cannesin elokuvajuhlille.

Cannesin lyhytelokuvien sarjassa näytettävä Congratulations! You have a new match! on lyhyt tarina nuoresta naisesta, joka elää rakkauden pikakulttuurin ytimessä, Tinderissä.

Mutta vielä suurempi uutinen on se, että Ylitalo lähtee myymään kokopitkää post-apokalyptistä toimintaelokuvaansa Last Tears of the Frozen North Cannesiin. Onnistuessaan projekti on mukava harppaus kotimaisille genre-elokuville.

Elokuvan kutkuttavalta kuulostava synopsis on seuraavanlainen:

Last Tears of the Frozen North on post-apokalyptinen toimintaelokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat ydintuhon jälkeiseen lähitulevaisuuteen. Ydintalven purevan pakkasen ja joutomaassa väijyvien, verenhimoisten mutanttien lisäksi ihmisiä koettelee yllättävä uhka: alkoholin loppuminen. Armottomassa tulevaisuudessa ainoastaan jatkuva humalassa oleminen pitää ihmiset järjissään; promillien laskettua nollaan ihminen menettää järkensä ja muutos raivotautiseksi mutantiksi alkaa.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja elokuvan budjetti saadaan kasaan, Last Tears of the Frozen Northin kuvaukset alkavat vuoden 2019 puolella.

Elokuvan kuvaajana toimii muun muassa Rendelin komeasta ulkoasusta vastannut Tero Saikkonen.

Tsekkaa Last Tears of the Frozen Northin Facebook-sivut ja tykkää niistä.

Alla kuvia konseptivideon kuvauksista. Kuvat on ottanut Mikko Hovi.

Jyrki Könnömäki

Ohjaaja Rauli Ylitalo

Ohjaaja Rauli Ylitalo

Kuvaaja Tero Saikkonen

Tears of the Frozen Northin crew

Tears of the Frozen North

Tears of the Frozen North

Tears of the Frozen North

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa