Salma Hayek: ”Hollywood on erittäin seksistinen”

18.5.2015 12:30

48-vuotiaan näyttelijättären Salma Hayekin mielestä Hollywood on erittäin seksistinen.

”Suurimmalla osalla miestähdistä on sopimuksissaan ehto, jonka takia he saavat valita pääosanaisen elokuvaansa”, Hayek kertoi The Hollywood Reporterille. ”Mielestäni se on erittäin seksististä. Pääosamies voi valita naisen, jota hän haluaa elokuvassa suudella… eivätkä he pidä siitä, että tämä naishahmo on voimakas.”

Näyttelemisen ohessa Selma myös tuottaa ja ohjaa elokuvia. Tähtistatuksestaan huolimatta Hayek on myös saanut oman osansa Hollywoodin kurjuudesta. Eräskin nimeltämainitsematon studiopomo kertoi kaunottarelle, että hän voisi olla USA:n kuuluisin näyttelijätär, mutta tämän aksentti muistuttaa liikaa heidän meksikolaisista palvelustytöistään.

”Hän sanoi: olet fiksu, olet lahjakas, olet kaunis, mutta synnyit väärässä maassa. Ainakin hän oli vilpitön. Arvostan sitä”, Hayek sanoo.

Keskustelun lomassa näytettiin myös statistiikkaa. Vain 4,6% suurten studioiden elokuvista on naisten ohjaamia eikä yhdessäkään viime vuoden parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaassa ollut naispäähenkilöä.

”Me voimme vain näyttää, että olemme ekonomisesti kannattavia. Mikään muu ei studiopomoja kiinnosta. Vasta kun he näkevät rahaa, asiat muuttuvat.”

Naiskatsojista ei myöskään Hayekin mukaan välitetä: ”Koko elokuvabisnes on tällä hetkellä pulassa, koska naiset eivät välitä heidän [studiopomojen] elokuvista, eivätkä he ymmärrä miksi. Mitä jos joku alkaisikin tekemään elokuvia, joista myös naiset välittävät? Studiopomot ajattelevat vain tyttöleffoja ja romanttisia komedioita. Mutta arvatkaapa mitä? Naiset ovat fiksumpia kuin nämä leffat.”

Kuva: Hämärästä aamunkoittoon

Lähde: Film-news.co.uk

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa