Simpsonien Matt Groening kommentoi valkoisia ääninäyttelijöitä ei-valkoisten rooleissa – ”Minulla ei itse asiassa ollut ongelmaa”

Legendaarisen animaatiosarjan isä vaikuttaa suhtautuvan poliittisen korrektiuden vaatimiseen rauhallisesti.

Animaatiosarja Simpsoneissa on tapahtunut pienoisia muutoksia viime aikoina. Apu laitettiin hyllylle viime vuonna, koska hahmo sai kritiikkiä ainakin stereotyyppisestä intialaisten kuvaamisesta. Nyt afroamerikkalaisen tohtori Hibbertin ääninäyttelijä vaihtui, koska Harry Shearer on valkoinen. Roolin ottaa hoitaakseen ääninäyttelemisen veteraani Kevin Michael Richardson.

Kaikki valkoiset ääninäyttelijät on tarkoitus lopulta vaihtaa ei-valkoisista rooleista pois. Sarjan luoja Matt Groening ei kuitenkaan nähnyt menneinä aikoina ongelmaa siinä, että valkoiset näyttelevät muidenkin etnisten ryhmien kuin valkoisten roolit.

– Ajat muuttuvat, mutta minulla ei itse asiassa ollut ongelmaa siinä miten toimimme, Groening aloitti.

– Kaikki näyttelijämme näyttelevät tusinoittain eri hahmoja, ketään ei ollut tarkoitus jättää ulkopuolelle. Kiihkoilu ja rasismi ovat edelleen uskomaton ongelma, ja on hyvä lopultakin pyrkiä lisäämään tasa-arvoa ja representaatiota, Simpsonien isä jatkoi.

Groening mietti niin ikään, että lopulta ei ole enää merkitystä mitä sanoo, joku hyökkää kuitenkin.

– Totta puhuen, se ei vaikuta minuun mitenkään, Groening totesi.

Simpsoneita on tehty vuodesta 1989, ja kausia on kertynyt peräti 32. Kyseinen kausi sisältää jo 700. jakson.

Lue myös: Oliko Michael Jackson mukana Simpsoneissa vai ei? Mysteeri selvisi lopultakin! | Episodi.fi

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut