SkyShowtimessa on nyt nostalginen Marvel-sarja – supersankariviihdettä suoraan 70-luvulta!

IMDb-arvosana on 7,0.

6.12.2023 04:30

SkyShowtimessa on nyt Marvel Comicsin Hulk-hahmoon perustuva sarja The Incredible Hulk, jonka pilottijakso ilmestyi 4. marraskuuta vuonna 1977. Sarjan viiden kauden 80 jaksoa esitettiin alun perin CBS:llä vuosina 1978-1982.

SkyShowtimessa on katsottavana sarjan ensimmäinen kausi. Palvelulla on ollut tapana lisätä kausia tipoittain lisää eri sarjojen yhteydessä – toivottavasti myös tällä kertaa.

Tarinassa leskeksi jäänyt lääkäri ja tiedemies David Banner on traumatisoitunut auto-onnettomuudesta, jossa hänen rakas vaimonsa Laura kuoli. Banner tutkii surunsa vuoksi hänen tutkimuskumppaninsa, tohtori Elaina Marksin kanssa ihmisiä, jotka pystyvät kehittämään yli-inhimillisiä voimia äärimmäisen stressin hetkinä.

Bill Bixby.

Bannerilla on pakkomielle selvittää, miksi hän ei pystynyt osoittamaan vastaavanlaista, yli-inhimillistä voimaa auto-onnettomuuden aikana, ja lopulta hän huomaa gammasäteilyn olevan mahdollinen ratkaisu voiman lisäämiseen. Hän on kärsimätön ja tekee kokeen, joka luo hänestä vihreän voimanpesän Hulkin.

Asiat ovat jo tarpeeksi huonolla tolalla, mutta lisäksi häntä jahtaa pakkomielteisesti iltapäivälehden toimittaja Jack McGee, joka on vakuuttunut, että Hulk on tappava uhka. Paljastusjuttu edistäisi myös McGeen uraa.

Sarjan näyttelijöinä nähdään Bill Bixby tohtori David Bannerina, Lou Ferrigno Hulkina ja Jack Colvin Jack McGeenä. Sarjan kehitti ja tuotti Kenneth Johnson, joka myös käsikirjoitti ja ohjasi joitakin jaksoja.

Kun televisiosarjaa esitettiin, Bixby oli erittäin varovainen, ettei häntä koskaan kuvattu yhdessä Ferrignon kanssa. Hän arveli, että jos heistä otettaisiin kuvia yhdessä, se tuhoaisi illuusion siitä, että Banner ja Hulk ovat sama henkilö. Tuon aikakauden iltapäivälehdet yrittivät jatkuvasti saada kuvan Bannerista ja Hulkista yhdessä, mutta ne eivät onnistuneet siinä. Alla traileri.

Lue myös: Tietovisa, osa 2: Kaikki tunnistavat kuvien näyttelijät! Mutta muistatko nimet? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa