Nyt SkyShowtimessa: Nyt lapset kunnolla – tai kauhukomedian hirviö saapuu jouluna

IMDb-arvosana on 6,2.

6.12.2023 06:00

SkyShowtimessa on nyt komediaakin viljelevä kauhuelokuva Krampus (2015). Leffa on tehty pienellä budjetilla, mutta siitä huolimatta siitä tuli pienimuotoinen hitti. Elokuvan budjetti oli vain 15 miljoonaa, mutta silti se keräsi lipputuloja peräti 60 miljoonaa.

Tarinassa riitelevän perheen kinastelu vihastuttaa Krampusin, vanhojen kansantarujen hirviön, joka rankaisee lapsia jouluna.

Ohjaajana Michael Dougherty. Näyttelijöinä Adam Scott, Toni Collette, Allison Tolman, David Koechner, Emjay Anthony, Stefania LaVie Owen, Conchata Ferrell, Luke Hawker sekä Gideon Emery.

Krampus (2015).

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa kaksi tähteä:

”Jos elokuvasta jotain hyvää haluaa etsiä, niin on erittäin mukava nähdä oikeita efektejä ja hahmoja tietokoneilla luotujen sijasta (toki myös niitä on muutama). Krampuksen maskeeraus ja puvustus on erinomaista. Oliot huokuvat ilkeämielisyyttä, sillä eivät ole totuttuun tapaan tietokoneella renderöityjä sieluttomia pikselituhnuja, vaan ihka oikeita kasarihenkisiä luomuksia, jotka kutakuinkin noudattavat fysiikan lakeja.”

Krampuksella pelotellaan joissakin maissa lapsia. Dougherty kuvaili Krampusta joulupukin varjoksi: ”Hän ei ole pysäyttämätön hirviö, joka potkaisee ovesi sisään, riehuu ja tarttuu sinuun. Hänessä on jotain synkän leikkisää. Hänestä on mukavaa tehdä sitä, mitä hän tekee, ja hän nauttii kissa ja hiiri -asetelmasta.”

Alla traileri.

Lue myös: Tietovisa, osa 2: Kaikki tunnistavat kuvien näyttelijät! Mutta muistatko nimet? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Episodi

Lisää luettavaa