Sofi Oksasen romaanista elokuva

Katja Gauriloff ohjaa Sofi Oksasen Baby Jane -romaaniin pohjautuvan elokuvan.

5.4.2017 10:42

Vuonna 2005 ilmestynyt Baby Jane on Sofi Oksasen toinen romaani. Se on kulmikas rakkaustarina, joka nousee määriteltyjen ja määrittelemättömien ahdistushäiriöiden keskeltä eikä kaihda näyttää seksuaalisuuden sellaisiakaan puolia, jotka saavat tyydytyksensä vain huomaamattomien postilähetysten kautta.

Elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuussa, ja elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2018 lopussa.

”On ollut äärimmäisen hienoa työskennellä Sofi Oksasen kirjan parissa. Tämä on minun, Katja Gauriloffin ja käsikirjoittaja Veera Tyhtilän ensimmäinen fiktioelokuva”, kertoo elokuvan tuottaja Satu Majava tiedotteessa.

Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa, joka palkittiin tänä vuonna parhaan dokumenttielokuvan Jussilla. Kuun metsän Kaisa on saanut myös kansainvälistä menestystä ja sitä on esitetty mm. Berliinin ja Göteborgin elokuvajuhlilla.

”Löysin juhannuksena 2012 Sofi Oksasen Baby Jane -kirjan, ja heti sen luettuani tiesin, että se tulee olemaan ensimmäinen pitkä fiktio, jonka ohjaan. On mielenkiintoista haastaa itseään ammatillisesti uudella tavalla. Odotan kesän kuvauksia, työskentelyä näyttelijöiden kanssa ja sitä miten kirjan henkilöt heräävät henkiin elokuvassa”, kertoo Katja Gauriloff tiedotteessa.

Lisää luettavaa