Stallonen Rambo ja Brad Pittin avaruusseikkailu hävisivät kisan lipunostajista – Amerikkaisyleisö ihastui brittisarjasta tehtyyn elokuvaan

Downton Abbey kerää katsojia myös valkokankaalla.

23.9.2019 11:30

Brittiläisen draamasarjan elokuvaversio Downton Abbey oli ykkönen Pohjois-Amerikan lippukassoilla viikonloppuna.

Perjantaina teattereihin tullut Downton Abbey teki arviolta 31 miljoonan dollarin avaustuloksen, mikä on elokuvan tuottaneen Focus Features -studion ennätys.

Suomen teattereihin Downton Abbey tuli jo kaksi viikkoa sitten. Elokuva on saanut hyviä kritiikkejä, ja myös katsojat ovat pitäneet siitä. Amerikkalaisyleisön antama CinemaScore-arvosana on A eli kiitettävä.

Yhdysvalloissa sai ensi-iltansa viikonloppuna myös kaksi ison luokan leffaa, jotka molemmat jäivät Downton Abbeyn taakse.

Brad Pittin tähdittämä avaruuselokuva Ad Astra tuotti viikonloppuna arviolta 19,2 miljoonaa dollaria, mikä on heikko avaus 80–100 miljoonaa dollaria maksaneelle suurtuotannolle.

Rambo: Last Blood tuotti suunnilleen saman verran. Sylvester Stallonen paluu ikoniseen rooliin tuotti ensi-iltaviikonloppunaan arviolta 19 miljoonaa dollaria. Se on hieman enemmän kuin edellisen Rambo-elokuvan avaustulos yksitoista vuotta sitten (18,2 miljoonaa), mutta uutta elokuvaa esitettiin yli tuhannella kankaalla enemmän.

Rambonkaan tulos ei siis ollut jättipotti, mutta se on tehty huomattavasti pienemmällä, arviolta 50 miljoonan dollarin budjetilla kuin Ad Astra.

Sekä Ad Astra että Rambo: Last Blood tulivat perjantaina ensi-iltaan myös Suomessa.

Lähde: Box Office Mojo

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa