Star Wars -elokuvaan palkattiin komedioistaan kehutut ohjaajat – saivat potkut koska tekivät komediaa

Yksi todella iso väärinkäsitys johti isoihin ongelmiin Han Solo -elokuvan tuotannossa.

23.6.2017 10:24

Pari päivää sitten kaukaisessa galaksissa kuohui, kun Han Solo -elokuvan ohjaajat Chris Miller ja Phil Lord ilmoittivat jättäneensä projektin ”taiteellisten erimielisyyksien” takia. Myöhemmin selvisi, että Lucasfilmin tuottaja Kathleen Kennedy oli erottanut kaksikon, sillä tuotannossa oli ollu isoja erimielisyyksiä ensimmäisestä päivästä lähtien.

EW on nyt avannut näitä taiteellisia erimielisyyksiä, jotka johtivat siihen, että ohjaajan paikan peri studioystävällinen Ron Howard (Apollo 13, Kaunis mieli).

Sivuston mukaan 21 Jump Streetin ja Lego elokuvan ohjanneet Miller ja Lord olettivat saaneensa Han Solo -pestin juurikin sen takia, että heillä on taitoa tehdä menevää, paikoittain improvisoitua komediaa, josta kaksikko on tunnettu. Lucasfilm kuitenkin halusi ohjaajat, jotka pysyvät käsikirjoituksessa ja tuovat avaruusseikkailuun hieman komediaa mukaan.

Tästä väärinkäsityksestä alkoikin ongelmat. EW:n mukaan Miller ja Lord eivät ainoastaan tehneet komediaa, vaan improvisoinnin kautta jopa muokkasivat Lawrence ja Jon Kasdanin käsikirjoitusta lennosta, muuttaen näin tarinaa ja merkittävien kohtausten tunnelmaa.

Kun Lucasfilmin tuottajat näkivät kuvattuja materiaaleja, älysivät he ohjaajien oikeasti ottaneen ohjat käsiinsä ja vieneensä juttua paljon komediallisempaan suuntaan – ja tämähän ei käynyt päinsä. Milleriä ja Lordia pyydettiin hyvin nopeasti kääntämään kelkkaa ja pysymään tarkasti määrätyssä tekstissä, mutta nämä pitivät päänsä, sillä uskoivat tekevänsä parasta mahdollista Han Solo -elokuvaa.

Star Wars -elokuvan tekeminen on tarkkaa hommaa. Tämän sai huomata myös Rogue Onen ohjannut Gareth Edwards, joka sysättiin sivuun ohjaajan paikalta, jotta sotaisaan elokuvaan saataisiin enemmän keveyttä ja katsojille tuttua Star Wars -tunnelmaa. Millerin ja Lordin tapauksessa keveyttä oli näemmä liikaa.

Vielä nimettömän Han Solo -elokuvan kuvaukset jatkuvat 10.7. ja etenevät laajoihin uusintakuvauksiin, joiden avulla Howardin on tarkoitus palauttaa elokuva Lucasfilmin haluamaan muotoon.

Lisää luettavaa