Star Wars -tähti Adam Driver kertoi päätymisestään näyttelijäksi – merijalkaväen käymisellä iso merkitys

Star Warsin uusi paha kertoi taustoistaan.

21.12.2017 15:27

Uusissa Star Wars -elokuvissa Kylo Reniä esittävä Adam Driver on aito Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas. Tähti kertoi nyt haastattelussa merijalkaväen opettaneen hänelle paljon.

Driver haaveili aikoinaan näyttelijänurasta ja pyrki sisään näyttelijöiden opinahjoon Julliardiin. Ikävä kyllä hän ei päässyt sisään.

Tämä ei lannistanut Driveria, vaan hän päätti pakata laukkunsa ja lähteä Los Angelesiin ja Hollywoodiin.

– Tein sen perinteisen näyttelijän seikkailuretken, josta olin aina kuullut tarinoita. Näyttelijä muuttaa Los Angelesiin, jotain seitsemän dollaria taskussaan, löytää töitä ja menestyksekkään uran, Driver maalaili.

Driver kertoi päässeensä Amarilloon, Teksasiin saakka, jossa hänen autonsa hajosi. Sieltä hän pääsi lopulta Santa Monican rannoille, jossa hän vietti kaksi vuorokautta. Tämän jälkeen hän palasi asumaan vanhempiensa autotalliin Mishawakaan 200 dollarin kuukausivuokraa vastaan.

9/11 -iskut muuttivat Yhdysvalloissa monen elämän, näin kävi myös Driverille. Hän tunsi iskujen jälkeen haluavansa liittyä merijalkaväkeen. Hänellä ei ollut suuntaa elämässään, joten valinta vaikutti hänelle loogiselta. Hän on tyytyväinen valintaansa.

– Rakastin olla merijalkaväessä. Se on yksi asioista, joista olen elämässäni eniten ylpeä, Driver mietti.

Näyttelijä ehti olla merijalkaväessä kaksi vuotta, mutta muutama kuukausi ennen lähtöä Irakiin hän loukkasi itsensä maastopyöräilyonnettomuudessa. Tämä teki jatkamisen armeijassa mahdottomaksi ja hän palasi siviilielämään.

Siviiliin palattuaan hän oli ladattu uudella itsetunnolla ja selviytymisvaistolla. Driver näki aiemmat epäonnistumisensa uudessa valossa ja koki uudenlaista määrätietoisuutta.

– Ajattelin, että kaikki siviiliongelmat ovat pieniä verrattuna armeijaan. Tarkoitan, mistä todella oikeastaan voit valittaa nyt – ”On kuumaa. Jonkun pitäisi laittaa päälle ilmastointilaite. Tämä kahvi on liian kuumaa. Jono on liian pitkä”, Driver näki.

Tähti päätti uudella henkisellä vahvuudellaan varustettuna lähteä New Yorkiin ja pyrkiä näyttelijäksi. Hän ajatteli, että jos asiat eivät sujuisi, hän voisi elää Central Parkissa ja elää roskakoreja dyykkaamalla. Hän myös pyrki uudelleen Julliardiin ja pääsi sisälle.

Vuonna 2009 hän valmistui koulusta ja alkoi saada rooleja niin Broadwaylla kuin elokuvissakin. Läpimurtonsa hän teki HBO:n Girls-sarjassa.

Lähde: CNBC

Lisää luettavaa