Star Wars: The Last Jedin ohjaaja ei heti halunnut tarttua projektiin – kertoo nyt miksi

Jokaisen pikkupojan unelma tuli eteen vähän liian yllättäen.

7.9.2017 17:30

Star Wars -elokuvien ongelmat ovat viime aikoina ottaneet suurimman osan kaukaiseen galaksiin kohdistuvasta uutisoinnista. Ensin Han Solo -elokuva menetti sooloilevat ohjaajansa ja sitten sai kenkää Star Wars: Episodi IX:n puikoissa ollut Colin Trevorrow.

J.J. Abramsin The Force Awakens -elokuvaa The Last Jedi -tarinalla jatkava Rian Johnson (Brick, Looper) on kuitenkin saanut hoidettua hommansa niin, että sekä käsikirjoittaja-ohjaaja että studio ovat pysyneet tyytyväisinä.

Jo pikkupojasta asti Star Wars -fanina pysynyt Johnson ei kuitenkaan hyppinyt innosta saadessaan studiolta tarjouksen avaruussaagan seuraavan osan ohjaamisesta.

”En ikinä uskonut olevani edes ehdolla, koska oletin, että jokaikinen ohjaaja haluaa tehdä Star Warsin. Ja sitten se heitettiin eteeni. Se oli kuin pommi olisi tippunut. Yhtäkkiä älysin, miksi olin siinä tapaamisessa. En edes yrittänyt peittää järkytystäni. Mutta kysyin myös, voinko vielä miettiä asiaa”, Johnson kertoo The New York Timesin haastattelussa.

Useista blockbkustereista ja franchise-leffoista kieltäytyneen ohjaajan pää kääntyi, kun tämä älysi Lucasfilmiltä saamansa vapaudet.

”Luulin, että seinällä olisi iso kartta, jossa on koko tarina valmiina, mutta oli täysin väärässä”, Johnson selittää. ”Minulle annettiin Episodi VII:n käsikirjoitus ja sain nähdä J.J:n kuvaamaa materiaalia. Ja sitten minulta kysyttiin, että miten voimme jatkaa tästä. Se oli mahtavaa.”

Vahvana kiertävät huhut kertovat Johnsonin saavan myös Trevorrow’n jättämän Episodi IX:n ohjaajan paikan, mikäli tämä on valmis siihen tarttumaan.

Lisää luettavaa