Star Wars -elokuvan pelastanut huipputekijä tarttuu entiseen Tom Cruise -trilleriin

Käsikirjoittaja-ohjaaja saa pistää tarinan haluamaansa kuosiin.

Seitsemän Oscar-ehdokkuutta haalineen Michael Clayton -elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Tony Gilroy on ottamassa käsittelyynsä Warner Brosin Methuselah-elokuvan.

15 vuotta studiolla pyörineen projektin edellinen ohjaajkiinnitys oli Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvasta vastannut Joachim Rønning. Tällöin pääosaan kaavailtiin Tom Cruisea, joka olisi esittänyt elokuvassa Raamatun mukaan maailman historian vanhinta miestä Metusalahia. Nooan isoisä Metusalah eli tarinan mukaan 969 vuotta.

Gilroy on ottanut tehtäväkseen kirjoittaa oman näkemyksensä trilleristä, joka kertoo yli 400 vuotta maan päällä asuneesta miehestä, jolle ikä ei ole tehnyt tehtäviään, vaan tämä on elämänsä aikana ehtinyt kerätä valtavan määrän tietoa ja osaamista.

 

Mikäli Gilroy on tyytyväinen käsikirjoitukseensa, ottaa hän hyvin mahdollisesti myös ohjaajan tehtävät haltuunsa.

Bourne-elokuvistakin tunnetun Gilroyn edellinen iso keikka oli Star Wars: Rogue Onen myllääminen uuteen kuntoon niin käsikirjoittajana kuin ohjaajanakin. Viiden miljoonan dollarin palkkiolla keikan hoitanut Gilroy ei saanut nimeään lopputeksteihin, mutta yleisölle homma kelpasi, sillä Rogue One ylitti lippuluukuilla miljardin dollarin rajan.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut