Steven Spielberg paljasti vihdoin, miten Ready Player Onen mahtava Hohto-osuus luotiin

Elokuvamagia on sitä, että ihmiset ällistyvät, ja elokuva saa pohtimaan miten mikäkin kohtaus on tehty. Ready Player Onessa oli ällistyttäviä kohtauksia, mutta yksi oli ylitse muiden.

Steven Spielberg ei ole halunnut puhua Ready Player Onen Hohto-osuudesta. Se on mietityttänyt elokuvan faneja. Eikä ihme, onhan se leffan yksi kohokohdista.

Mutta miten se sitten tehtiin?

Spielberg antoi Entertainment Weeklylle pitkän haastattelun, jossa hän paljasti korttinsa. Legenda puhui samalla siitä, kuinka oli käynyt Hohdon lavasteissa Stanley Kubrickin kanssa rupattelemassa vuonna 1979.

Ready Player Onen Hotelli Overlook on yhdistelmä tavanomaisia- ja digitaalisia lavasteita. Rakensimme hissit ja käytävän, joka johtaa hisseille, mutta iso halli, jossa on takka, on luotu digitaalisesti.

Kun Spielberg sai oikeudet käyttää Hohtoa, hän palasi Stephen Kingin romaanin pariin. Hän otti Kingin kirjasta alkuperäisideoita, joita sekoitti Kubrickin omaan visioon.

– Mitä jos hahmot joutuisivatkin pöydällä olevaan miniatyyrisokkeloon oikean sokkelon sijaan, Ready Player Onen lavastaja Adam Stockhausen kysyy.

Niin siinä lopulta kävi.

Lue pitkä haastattelu Entertainment Weekly sivuilta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut