Steven Spielbergin mielestä Nolanin Batman-leffa koki vääryyden – olisi ansainnut parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden

Näin ajattelee myös moni elokuvan fani.

26.1.2023 04:30

Monen muunkin mielestä Christopher Nolan jäi suotta ilman Oscar-ehdokkuutta elokuvasta Yön ritari (2008). Supersankarileffoja arvostavat olisivat suoneet sille jopa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon.

Arvostettu ohjaaja Steven Spielberg toivoi niin ikään, että Yön ritari olisi ollut ensimmäinen kassamagneettityyppinen elokuva, joka saa Oscar-ehdokkuuden parhaan elokuvan kategoriassa.

Tämän kunnian saivat tänä vuonna Avatar: The Way Of Water ja Top Gun: Gun Maverick, jotka ovat ensimmäiset ”jättielokuvat”, jotka ovat ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa.

– Olen siitä todella rohkaistunut, Spielberg sanoi.

– Mutta se tapahtui myöhässä elokuvalle, jonka olisi pitänyt olla ehdolla useita vuosia sitten, ja se on Christopher Nolanin Yön ritari, Spielberg ojensi.

– Se elokuva olisi ehdottomasti saanut parhaan elokuvan ehdokkuuden nykypäivänä, ohjaaja jatkoi.

Spielberg iloitsi silti.

– Meidän kaikkien pitäisi juhlia näiden kahden menestysfilmin saamista 10 parhaan joukkoon, ohjaaja jatkoi.

Yön ritarilla oli kaikesta huolimatta oma vaikutuksensa Oscar-kuvioihin, sillä se toimi alkusysäyksenä parhaan elokuvan kategorian listan laajentamisessa viidestä kymmeneen. Ja Heath Ledger sentään voitti postuumisti parhaan sivuosan palkinnon.

Avatar: The Way Of Waterin ja Top Gun: Maverickin lisäksi tämän vuoden parhaan elokuvan ehdokkaita ovat Spielbergin ohjaama The Fabelmans, All Quiet on the Western Front, The Banshees of Inisherin, Elvis, Everything Everywhere All at Once, TÁR, Surun kolmio ja Women Talking.

Löydät täydellisen listan tämän vuoden Oscar-ehdokkaista täältä: Oscar-ehdokkaat ovat julkaistu – Tom Cruise, Avatar, Elvis ja monta muuta ehdokasta vuoden 2023 gaalassa – Episodi.fi

Lue myös: Kaunis Beverly Hills 90210 -tähti Tiffani Thiessen täytti 49 – tältä ikinuori nainen näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa