Stranger Things -tähti Winona Ryderin väite Mel Gibsonista – loukkasi järkyttävällä tavalla juhlissa

Mel Gibsonilta ehkä tulossa myös varmasti kohua aiheuttava elokuva.

Hollywood-näyttelijä ja ohjaaja Mel Gibson täräytti vuonna 2006, että ”juutalaiset ovat vastuussa kaikista maailman sodista.” Tämän jälkeen hänellä on ollut maine antisemitistinä. Stranger Thingsissa näyttelevä Winona Ryder väitti nyt haastattelussa, että Gibson loukkasi häntä vuosia sitten juhlissa juutalaisuutensa vuoksi.

– Olimme täpötäydessä juhlassa hyvän ystäväni kanssa ja Mel Gibson poltti sikaria. Me kaikki juttelimme ja hän sanoi homoseksuaalille ystävälleni: ”Hetkonen, saanko minä aidsin?”

– Sitten jotain tuli puheeksi juutalaisista ja hän sanoi: ”Et kai ole uunin välttäjä, oletko?”

Uuni-kommentillaan Gibson viittasi Adolf Hitlerin natsi-Saksan organisoimaan juutalaisten joukkotuhoon ja tietysti myös Ryderin juutalaisuuteen.

Ryder sanoi haastattelussa kokeneensa ”mielenkiintoisilla tavoilla” antisemitismiä koko uransa ajan. Häntä on muun muassa ihmetelty liian kauniiksi ollakseen juutalainen. Ryder kertoi myös nimeämättömän studiopomon sanoneen hänen näyttävän liian juutalaiselta siniveriseen perheeseen. Ryder olisi näytellyt monarkkia elokuvassa, johon hän ei päässyt mukaan.

Gibsonilta oli tulossa ainakin vielä viime vuonna pankkimaailmaan sijoittuva komedia nimeltään Rothchild. Hän olisi näytellyt siinä yhdessä Shia LaBeoufin kanssa. Elokuvan nimestä huolimatta Gibson väitti, ettei se perustu juutalaisten omistamaan pankkidynastiaan. Tällä hetkellä elokuvaa ei löydy IMDb:n listauksista.

Lähde: Metro, The Telegraph

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut