Stranger Things -traileri paljastaa uuden karmivan uhan – Dufferin veljekset kertovat hahmosta

Dungeons & Dragons -pelaajat tunnistavat todennäköisesti tämän nimen.

Pitkältä tauolta neljännelle tuotantokaudelleen pian palaava Stranger Things sai uutukaisen trailerin eilen. Synkän jännittävä video paljastaa myös Hawkinsin lapsia kauhistuttavan seuraavan uhan.

Sarjan luojat, Dufferin veljekset Matt ja Ross, paljastavat uudessa IGN:lle antamassaan haastattelussa hirviön nimen olevan Vecna. Nimi on saanut inspiraationsa suositusta Dungeons & Drangons -roolipelistä, jota sarjan lapset ovat myös pelanneet ruudulla useasti. He ovat nimenneet myös edellisillä kausilla nähtyjä monstereita pelin mukaan; demogorgon ja mindflayer ovat D&D:stä tuttuja nekin.

Pelissä Vecna on ilkeäksi jumalhahmoksi muuttunut velho. Zombiemainen hahmo esiteltiin pelin maailmaan vuonna 1976 ja hänet mainitaan myös Stranger Thingsin tulevien jaksojen listalla. Kakkosjakso kantaa nimeä Vecna’s Curse.

Dufferit paljastavat, että Vecna on toteuttu jopa 90-prosenttisesti ilman tietokone-efektejä! He tahtoivat luoda tällä kertaa pahishahmon, joka tuntuisi yhtä pelottavalta kuin heitä lapsuudessa kauhistuttaneet kauhuikonit Freddie Krueger, Pinhead ja Pennywise.

”Halusimme, että kuvauksissa olisi läsnä jotain konkreettista, johon näyttelijät voisivat reagoida.” Edellisen kauden kuvauksissa hirviön virkaa kun toimitti nimittäin lentopallo. ”Halusimme paikalle jotain, jota voisimme oikeasti kuvata ja uskon, että tämä vihollinen tuntuu siksi pelottavammalta ja aidommalta ja käsinkosketeltavammalta.”

Ensimmäinen osa Stranger Thingsin neljännestä tuotantokaudesta saapuu Netflixiin 27. toukokuuta. Kakkososa ilmestyy puolestaan 1. heinäkuuta. Katso tuore traileri alta.

YouTube video

Lähde: Polygon, IGN

Aiheeseen liittyvät jutut