Succession-stara Brian Cox puolustaa Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingia – ”Liberaali tiedostavuus on fasismia”

Rajuja sanoja.

6.5.2022 21:02

Succession-tähti Brian Cox oli Piers Morganin haastatteluvieraana. Kaksikko jutteli räjähdysherkästä aiheesta: cancel-kulttuurista.

Jutustelussa sivuttiin myös J.K. Rowlingin väitettyä transfobiaa ja mitä niistä syytöksistä on seurannut.

– Noh, se on modernia mccarthyismiä, Cox kertoo, kun Morgan kysyi häneltä nykyisestä keskusteluilmapiiristä.

– Se on kuin jonkinlainen hyökkäys ihmisten tunteita kohtaan, jotta ne voitaisiin typistää mitättömiksi… en tiedä, tässä kaikessa on mukana niin paljon tekopyhyyttä. Koko tämä tilanne on täysin tekopyhää.

– Tuntuu, että joka puolella heitellään kiviä. Se on kuin virus, Cox jatkoi.

Morgan vertaa liberaalia tiedostavuutta fasismiin, jota Cox myötäilee.

– Se on täyttä fasismia. Olet oikeassa. Se on täyttä fasismia. Ihmiset käyttäytyvät koko ajan enemmän ja enemmän tekopyhemmin. Taas pääsemme siihen tekopyhyyteen. Ihmisten pitäisi vain käyttäytyä paremmin.

Morgan otti puheeksi myös Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin. Cox on vasta hiljattain saanut kuulla, että hänet canceloitiin.

– En edes ymmärrä mistä siinä on kyse. Ajattelin, että tämä on aihe, johon minulla ei ole lupa kajota, mutta samalla pohdin, että siinä on jotain todella epäoikeudenmukaista. Tätä samaa tapahtuu koko ajan enemmän ja enemmän, Cox sanoo.

– Eikä se riitä, että tämä henkilö canceloitaisiin, mutta samalla menee koko perhe; lapset ja heidän vanhempansa. Sillä on seuraamuksia. Se on kuin maanjäristys.

Katso alta haastattelu.

Lisää luettavaa