Suicide Squad -ohjaaja tekee klassisen Lee Marvinin ja Charles Bronsonin tähdittämän sotaleffan uudelleen

Uhka vai mahdollisuus?

2.1.2020 17:32

Suicide Squad -ohjaaja David Ayer haluaa kirjoittaa ja ohjata remaken Lee Marvinin, Charles Bronsonin ja Jim Brownin tähdittämästä klassisesta vuoden 1967 Likaisesta tusinasta. Elokuvaa pidetään yhtenä parhaimmista toisen maailmansodan filmatisoinneista.

Elokuva kertoo majuri Reismanista (Marvin), joka saa tehtäväkseen kouluttaa 12 kuritonta ja vaarallista vankia erikoistehtävää varten. Likaisen tusinan tehtävänä on matkata salaa ranskalaiseen linnaan, jossa heidän tulee tappaa mahdollisimman monta natsiupseeria. Jos tehtävä onnistuu, saavat vangit armahduksen.

Ayer haluaisi tehdä elokuvasta modernimman sovituksen.

– Mielestäni se olisi silloin avoimempi ja kiinnostavampi. Toinen maailmansota on minulle pyhä sota. En kykene tekemään komediallista versiota siitä. Voin kuitenkin siirtää tarinan nykypäivään, jotta voin leikitellä anarkialla ja villeillä ideoilla. Elokuvassa voi silloin olla moderneja hahmoja, monimuotoisuutta ja oikeaa sanomaa, Ayer kertoi taannoisessa haastattelussa.

Ayer puhuu samalla elokuvan franchise-potentiaalista.

– Sillä on kovat mahdollisuudet toimia ensemble-näyttelijöiden franchisena. Siinä on jo todella vahva päähahmo, jonka näen samanlaisena kuin Mission: Impossiblen tai Fast & Furious -elokuvien tyypit. Minulla on mahdollisuus kirjoittaa hahmoperhe, jotka törmäilisivät toisiinsa ja tekisivät kaikkea hullua.

Lähde: JoBlo

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa