Voi ei, tuliko näistä pliisut jäähyväiset! Uusi Star Wars esitettiin Suomessa lehdistölle – Lue tästä Episodin ensireaktiot

Tuoreita kommentteja ilman spoilereita.

18.12.2019 10:01

Star Wars: The Rise of Skywalker tulee tänään ensi-iltaan. Episodin toimittajat pääsivät katsomaan Tähtien sota -saagan yhdeksännen osan ennakkoon tiistaina Itäkeskuksen IMAX-salissa. Seuraavassa tuoreet ensireaktiot:

Jouni Vikman:
”Vannoutuneen Star Wars -fanin The Rise of Skywalker saa taatusti hihkumaan innosta ja pyyhkimään silmäkulmiaan. Jos taas vihaa fanipalveluksia ja takautuvaa historian uusiksi kirjoittamista, leffa saattaa saada kihisemään raivosta. Käytännössä juoneton avaruusseikkailu on kokoelma toinen toistaan seuraavia MacGuffin-jahteja, jota pitää kasassa valtava vauhti ja tuttujen päähenkilöiden jatkuva istuttaminen uusien mielikuvituksellisten maailmojen outojen hahmojen joukkoon.”

Jussi Huhtala:
”Ohjaaja J.J. Abrams haluaa pitää kiinni tutuista hahmoista ja kuvista. Eikä siinä mitään, mutta uudesta elokuvasta on vaikea innostua, vaikka ei se ole varsinaisesti huono. Se, että Darth Vader oli Luken isä ja Leia Luken sisko, ei ollut vielä yhtään mitään, sillä nyt uusia sukulaisuussuhteita paljastuu jo kyllästymiseen saakka, ja kuolleetkin hahmot palaavat seikkailemaan tai ainakin lausumaan opettavaisia repliikkejä. Voima ei ollut kanssamme.”

Niko Ikonen:
”Pliisut jäähyväiset vanhuksille. Anteeksipyytelevää fanserviceä ex-faneille. Ihan kivasti kuitenkin sitoi narut kiinni. Tasapainoisen tasapaksu ja hajuton teos. Onneksi seuraava leffa tulee vasta joskus vuosien päästä.”

Heli Metsätähti:
”En ole vielä varma, pidinkö elokuvasta, mutta ainakin se tyydytti kaiken edellisten osien synnyttämän uteliaisuuden. Rey on kaikkien uuden leffan tarjoamien juonenkäänteiden jälkeenkin kiinnostava sekä sankarina että ylipäätään hahmona. Se on aika hyvä saavutus.”

Jesse Raatikainen:
”Elokuva pelaa varman päälle, mutta toisaalta J.J. Abrams siivoaa sen sotkun, jonka Rian Johnson jätti mennessään. Erittäin viihdyttävä päätös sarjalle, vaikka rima ei ollut The Last Jedin jälkeen korkealla. Star Wars palaa juurille – taas.”

Hannu Liekso:
”Uusin Tähtien sota yrittää selvästi miellyttää sarjan tosifaneja tunkemalla tarinaan liikaa kaikkea katsomalla vahvasti taaksepäin. Sen muka-filosofiset amerikkalaisten itseapukirjojen tapaiset latteudet ja toisiaan kloonaavat toimintajaksot vuorottelevat, eikä lopulta käteen jää muuta kuin mauton sekametelisoppa.”

Elokuvan varsinainen arvostelu julkaistaan myöhemmin keskiviikkona.

Lisää luettavaa