Suomalainen animaatioporo lentää taas – Katso tästä esimakua Nikon uudesta elokuvasta

Tulossa lokakuussa.

15.2.2024 10:14

Suomalainen animaatioporo Niko saa tänä vuonna kolmannen elokuvansa.

Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012) osoittautuivat menestykseksi ympäri maailmaa. Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan levitysoikeudet on jo myyty tällä viikolla Pohjois-Amerikkaan

Lisäksi elokuva on myyty jo ennakkoon yli 80 maahan, muun muassa Benelux-maihin, Baltian maihin, Bulgariaan, Espanjaan, Etelä-Koreaan, Kreikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan, Portugaliin,Puolaan, Ranskaan, Romaniaan, Slovakiaan, Lähi-Itään, Tšekkeihin, Ukrainaan, Unkariin ja Saksaan.

Uudessa elokuvassa poropoika Nikon elämään on tulossa suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu yksi paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa tiukan vastuksen Nikolle kisassa paikasta. Niko on sekä vaikuttunut, – että harmissaan Stellan taitavuudesta.

Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki sekä Stella katoavat. Niko päättää lähteä etsimään kadonneita yhdessä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Pian retkikunta kohtaa Myrskyporot ja löytää salaisuuden.

Elokuvan ohjaa aiempien osien tapaan Kari Juusonen, toisena ohjaajana (co-director) toimii Jørgen Lerdam.

Niko ja myrskyporojen arvoitus saa elokuvateatteriensi-iltansa Suomessa 11.10.2024. Katso tiiseri alta.

Lisää luettavaa