Suomalainen sukudraama kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Moskovan kansainvälinen elokuvafestivaali on imagoltaan jäänyt Cannesin, Berliinin ja muiden vastaavien varjoon. Se lasketaan silti yhdeksi isoista elokuvajuhlista. Kesäkuussa siellä nähdään suomalainen esikoisdraama.

1.6.2017 23:31

Visa Koiso-Kanttilan Kaiken se kestää on valittu Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Koiso-Kanttila tunnetaan dokumenteistaan, joita hän on ohjannut 1990-luvulta asti. Kaiken se kestää on hänen ensimmäinen fiktioelokuvansa.

Elokuva kertoo komediallisestikin kahden perheen kolmen sukupolven kasvukivuista pienessä merenrantakaupungissa. Isät ja äidit pyrkivät bilettämällä eroon vanhempiensa painolastista huomaamatta tallovansa omaa jälkikasvuaan.

– Uskon, että elokuva tulee puhuttelemaan myös kansainvälistä yleisöä. Elokuvan keskeiset teemat, kuten rakkaus ja mustasukkaisuus, sekä sukupolvien väliset suhteet ovat niin universaaleja-asioita, että ne koskettavat jollain tavalla meitä jokaista, ohjaaja pohtii elokuvan kansainvälistä vastaanottoa.

Moskovan elokuvafestivaali järjestetään 22.–29. kesäkuuta.

– Kilpailu näistä paikoista on todella kovaa, minkä vuoksi olen hyvin otettu siitä, että ensimmäinen fiktioelokuvani on tullut valituksi näin arvostetulle festivaalille ja vielä pääkilpasarjaan, Koiso-Kanttila toteaa.

Festivaalille osallistuvat ohjaajan lisäksi näyttelijät Antti Luusuaniemi, Malla Malmivaara ja Pihla Viitala sekä tuottajat Mika ja Niko Ritalahti.

Kaiken se kestää saa ensi-iltansa Suomessa 8. syyskuuta. Katso elokuvan traileri alta.

Lisää luettavaa