Suomalaiselokuva Metsurin tarina palkittiin Cannesissa

Palkinto käytetään elokuvan levitykseen Ranskassa.

26.5.2022 12:45

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikko huipentui suomalaisittain hienosti, kun Mikko Myllylahden käsikirjoittama ja ohjaama Metsurin tarina voitti Gan Foundation -levityspalkinnon.

Uusia elokuvantekijöitä sekä kunnianhimoisten ja ainutlaatuisten elokuvien teatterilevitystä tukevan Gan Foundation for Cineman jakama levityspalkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se käytetään elokuvan levitykseen Ranskassa. Elokuvan levityksestä Ranskassa vastaa Urban Distribution.

Tuottaja Emilia Haukka kommentoi tunnelmia paikan päältä:

”Jo ensi-ilta Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla on ollut meille valtava tunnustus itsessään, ja sitä on vielä siivittänyt upea vastaanotto ja kritiikit. Palkinto on kunnianosoitus koko työryhmän sinnikkäälle työlle ja sille rakkaudelle, jolla elokuva on tehty. Kuten Pepe elokuvassa lausuu, maailma on ihmeellinen paikka!”

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama absurdi pohjoinen tarina sai maailmanensi-iltansa Cannesissa torstaina 19.5.

Elokuvan vastaanotto festivaalilla on ollut haltioitunut, ja kansainväliset kriitikot ovat ylistäneet sitä kilvan. Esimerkiksi elokuvajulkaisu The Screen Daily kutsuu Metsurin tarinaa ”kaurismäkeläiseksi versioksi Twin Peaksista, ripauksella Fargoa.”

Pääosaa esittävän Jarkko Lahden rinnalla elokuvassa nähdään Katja Küttner, Hannu-Pekka Björkman, Ulla Tapaninen, Armi Toivanen, Iivo Tuuri ja Marc Gassot.

Metsurin tarina tulee elokuvateattereihin Suomessa 7.10.2022.

Lisää luettavaa