Suomea tehdään tunnetuksi kuvauspaikkana

14.9.2010 17:33

Suomessa on käynnissä perjantaihin asti kestävä kuvauspaikkakierros, joka tehdään Helsingissä sekä Lapissa. Kierrokseen osallistuu neljä eurooppalaista elokuva- ja tv-alan ammattilaista. Kierroksia on järjestetty aiemminkin, mutta Helsinki on mukana nyt ensimmäistä kertaa. Kierrokseen osallistujat ovat Nick Daubeny, Simon Baber, Antonin Depardieu ja Bill Mountain. Nelikosta esimerkiksi Daubeny on ollut tekemässä muun muassa Christopher Nolanin Inceptionia.

Film Location Finlandin projektipäällikkö Sanna Kultasen (kuvassa) mukaan tarkoitus on tehdä Suomea tutuksi, sillä vierailijat ovat avainasemassa silloin, kun päätetään mihin maahan elokuvia lähdetään tekemään. Hänen mukaan vierailijat pystyvät antamaan sellaista palautetta, josta on hyötyä mietittäessä miten Suomea voidaan markkinoida kuvauspaikkana isommille tuotannoille.

– Tuotannot, jotka ovat aiemmin olleet yhteydessä Suomeen, ovat yleensä pienen- tai keskibudjetin tuotantoja. Me haluamme tällä kierroksella kartoittaa sitä, että miten nämä neljä osallistujaa näkevät Suomen, koska he ovat olleet tekemässä isoja tuotantoja, Kultanen kertoo.

Kuva: Lassi Kaaria

Lisää luettavaa