Suomen suurin ja kaunein elokuvajuhla alkaa – heti pukkaa viittä tähteä

Helsingin kansainvälinen elokuvafestivaali eli Rakkautta & Anarkiaa alkaa torstaina 14. syyskuuta. Avajaispäivänä esitetään kaksi elokuvaa, jotka ovat jo ehtineet ihastuttaa Episodin toimituksen.

13.9.2017 20:43

R & A:n avauselokuva on italialaisen Luca Guadagninon (Rakkautta italialaisittain, A Bigger Splash) myös ranskalaisella ja yhdysvaltalaisella rahalla kuvaama Call Me by Your Name. 1980-luvulle sijoittuva rakkaustarina on jo saanut vanhoillisimmat piirit kuohuksiin. Periaatteessa siinä ei ole mitään graafista, mutta sen hitaasti kehittyvä tarina hiipii ihon alle kuin Armie Hammerin esittämän nuoren akateemikon vaikutus hänen isäntäperheensä teini-ikäiseen Elio-poikaan.

Call Me by Your Name saapuu meille normilevitykseen tammikuun 19. 2018. Sen jo nähneet Episodin toimittajat ovat suoneet sille toimituksen suosikit -taulukkoon neljää ja viittä tähteä.

Avajaispäivän kotimaisen gaalan elokuva on AJ Annilan Ikitie, joka saa virallisen ensi-iltansa heti seuraavana päivänä, perjantaina 15.9. Episodin arvioija kutsui sitä klassikoksi jo syntyessään, ja totesi viiden tähden arviossaan, että ”Raskaan sarjan kirjailija [Antti Tuuri], loistavat näyttelijät ja visionäärinen ohjaaja tekevät Ikitiestä yhden upeimmista kirjafilmatisoinneista, joita Suomessa on nähty.”

Episodi seuraa R&A:n etenemistä ja tekee päivittäin suosituksia toimituksen näkemistä elokuvista. Lisätietoja niiden esitysajoista ja -teattereista sekä lipunmyynnistä löytyy osoitteesta hiff.fi.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia