Suosikkinäyttelijä kieltäytyi Jokerin roolista Tim Burtonin Batman-elokuvassa – kaduttaa vieläkin

Ikonisen konnan esittäminen ei tuntunut sopivalta.

17.6.2017 01:00

John Litgow paljasti äskettäin, että Tim Burton tarjosi hänelle Jokerin roolia vuonna 1989 ilmestyneessä Batman-elokuvassa.

Lithgow (Kolmas kivi auringosta, The Crown) oli Burtonin ykkösvalinta Jokeriksi. Hän kieltäytyi roolista, ja tämä päätös kaduttaa miestä vieläkin.

– Surkein koe-esiintymiseni oli Tim Burtonille Batman-elokuvaa varten. En ole ikinä kertonut kenellekään tätä tarinaa, mutta minä yritin vakuuttaa hänelle, etten ollut sopiva roolia varten ja onnistuin. En ymmärtänyt, että se oli niin iso juttu. Noin viikko myöhemmin kuulin, että he lähestyivät Robin Williamsia ja Jack Nicholsonia, Lithgow kertoi Vulture-sivuston haastattelussa.

Lithgow oli ehdolla Jokeriksi jo ennen Burtonin Batman-elokuvaa. Riiviöt-ohjaaja Joe Dante suunnitteli tekevänsä yön ritarista elokuvan, ja hänen mielestään Lithgow oli oikea valinta viittaritarin arkkiviholliseksi.

Lithgow kieltäytyi silloinkin roolista. Hän ei ajatellut jaksavansa tehdä elokuvaa, koska hän oli näyttelemässä Broadwaylla. Kuvaukset olisivat tehneet hänen aikataulustaan liian tiukan.

Danten Batman-elokuva ei ikinä päässyt tuotantoon.

Lähde: Vulture

Lisää luettavaa