Suosittu leffasivusto muuttaa toimintojaan Captain Marveliin ja Star Warsiin kohdistuneen trollailun takia

Odotettu vastaisku trolleille.

27.2.2019 10:04

Suosittu elokuvasivusto Rotten Tomatoes muuttaa palveluaan, koska yhä useampi elokuva on kohdannut ilkeämielistä trollailua. Ihmiset ovat päätyneet joukoittain antamaan jo ennen ensi-iltaa negatiivisia arvioita leffoille kuten Star Wars: Episode IX, Captain Marvel ja Black Panther.

Nyt ”fanit” eivät pääse enää antamaan minkäänlaisia arvioita ennen elokuvien ensi-iltaa.

Jo muutaman vuoden ajan joidenkin elokuvien katsojakeskiarvot eivät ole kohdanneet niin sanotun yleisen konsensuksen kanssa, joten sivusto on seurannut tarkasti keskiarvojen kehittymistä. ”Review bombingiksi” kutsuttu ilmiö on sitä, kun suuria määriä ihmisiä masinoidaan antamaan surkeita arvioita elokuville, joita pidetään jo ennakkoon ”ongelmallisina”, ”huonoina” tai ”poliittisesti latautuneina”.

Rotten Tomatoes haluaa pitää pelin puhtaana.

Eilisestä lähtien fanit eivät ole enää pystyneet kirjoittamaan elokuva-arvioita ennen elokuvan ensi-iltaa. Myös ”want to see” eli ”haluaa nähdä” -arvo muutetaan prosentista raa’aksi luvuksi, joka elää reaaliaikaisesti. Tällä muutoksella sivusto pääsee eroon ”want to see” -arvon ja katsojakeskiarvon välisestä sekaannuksesta.

Rotten Tomatoes aikoo myös ottaa lähitulevaisuudessa käyttöön toisenlaisen katsojasysteemin, jossa vain varmennetuilta katsojilta hyväksytään elokuva-arvio. Siis aivan kuten kriitikoiden keskiarvo ja tuoreusprosentti.

Captain Marvelin ensi-ilta 6. maaliskuuta.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa