Suosittu tv-sarja haastettu oikeuteen – studio saattaa joutua korvaajaksi

Kukaan ei halua joutua oikeuteen, mutta kun työskentelee viihdeteollisuudessa, ovat oikeudenkäynnit ennemminkin arkipäivää kuin poikkeus. Nyt Warner Bros. Entertainment on haastettu oikeuteen Foxilla pyörivän sarjansa takia.

Lucifer on ollut pienimuotoinen yllätyshitti tv:n puolelle. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Robert ja Aron Marderosian ovat haastaneet Warner Bros. -studion oikeuteen tekemänsä Luciferin tunnusmusiikin takia. Kaksikko väittää, että Warner Bros. on käyttänyt kappaletta luvatta lukemattomissa yhteyksissä.

Säveltäjä Marco E. Beltrami otti kaksikkoon yhteyttä vuonna 2015. Beltrami oli alun perin palkattu säveltämään tunnuskappale, mutta ei jostain syystä saanut kunnollista aikaiseksi, joten hän etsi kumppaneita tunnusmusiikin säveltämistä varten.

Marderosianit allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan heidät kreditoitaisiin kappaleen kanssasäveltäjiksi ja että heille jäisivät myös julkaisuoikeudet kappaleeseen.

Marderosianien kappale valittiin lopulta sarjan tunnusmusiikiksi, mutta Marco E. Beltrami ei kertonut Warner Bros. -studiolle tekemästään sopimuksesta Marderosianien kanssa. Hups.

Marderosianit eivät ole tähän päivään mennessä saaneet minkäänlaista tunnustusta sävelmästään kappaleesta eivätkä myöskään rahallista kompensaatiota. Kaksikko on yrittänyt sopia asiaa oikeuden ulkopuolella huonoin tuloksin.

Nämä jutut ovat harvemmin avoimia, joten Marderosianien hakemien korvausten suuruutta voi vain arvuutella.

Saapa nähdä, millainen juttu lopulta tästä kehkeytyy.

Lähde: CinemaBlend

Aiheeseen liittyvät jutut