Hollywood-tähti Gary Oldman haastettiin oikeuteen – syytetään ideavarkaudesta

Tulee mahdollisesti olemaan vaikeaa osoittaa väitteet tosiksi.

Gary Oldman ihastutti varmaankin kaikkia katsojia roolisuorituksellaan Synkin hetki -elokuvassa. Hän näytteli elokuvassa Britannian toisen maailmansodan aikaista pääministeriä Winston Churchilliä.

Palkintoja ja selkään taputteluja on satanut, mutta nyt Oldmania odottaa jotain muuta, sillä hänet on haastettu oikeuteen. Näyttelijää syytetään ideoiden varastamisesta.

Haasteen takana on History Channel -kanavalle käsikirjoituksia tehnyt Ben Kaplan, joka raapusti oman käsikirjoituksensa Winston Churchillistä tehtävää elokuvaa varten. Oldman oli väitetysti jo mukana projektissa, mutta jättäytyi siitä pois maaliskuussa 2015. Cinema Blendin mukaan tämä ei ole vielä oikeusjutun arvoinen teko, mutta Kaplan väittää Oldmanin varastaneen tiettyjä kohtauksia ja elementtejä hänen käsikirjoituksestaan.

Esimerkkinä Kaplan mainitsee hetken, jossa Oldmanin esittämä Churchill yrittää hätistää kissaa sängyn alta – tämä kohtaus oli väitetysti hänen kynäilemässään käsikirjoituksessa. Haasteessa mainitaan niin ikään Churchillin idea brittiläisten siviiliveneiden käyttämisestä pelastustehtävässä. Churchill ei oikeasti keksinyt ideaa, mutta hetki on Kaplanin mukaan myös hänen käsikirjoituksessaan. Lisäksi Kaplanin mielestä juonenkuljetus on samankaltaista ja päättyy sekä hänen käsikirjoituksessaan että elokuvassa Churchillin kuuluisaan taisteluhenkeä kohottavaan puheeseen.

Oldmanin lisäksi haasteessa mainitaan näyttelijän agentti ja manageri, NBCUniversal, Working Title ja Focus Features. Jostain syystä Synkin hetki -elokuvan käsikirjoittaja Anthony McCartenia ei mainittu.

Usein kyseisenlaiset haasteet eivät kanna oikeudessa pitkälle, koska väitteitä on vaikeaa todentaa. Kerroimme aiemmin, että Oldman haluaisi vielä palata Churchilliksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut