Syyttäjä kertoi mihin Baldwin-tragediassa kiinnitetään erityistä huomiota – tutkinta voi johtaa rikossyytteisiin

Tutkinta ei valmistu hetkessä.

Hollywood-tähti Alec Baldwinin elokuvan Rust kuvauksissa New Mexicossa tapahtui viime viikolla kuolemaan johtanut tapaturma, kun Baldwin ampui vahingossa pääkuvaaja Halyna Hutchinsia ja ohjaaja Joel Souzaa. Pääkuvaaja lennätettiin rintakehään osuneen laukauksen vuoksi sairaalaan, jossa hän menehtyi. Myös Souza joutui sairaalaan, mutta hän on jo päässyt sieltä pois.

Santa Fen -piirikunnan syyttäjä sanoi nyt, ettei rikossyytteitä ole suljettu pois.

– Kaikki on tässä vaiheessa mahdollista, mukaan lukien rikossyytteet, syyttäjä Mary Carmack-Altwies kertoi New York Timesille.

Syyttäjä ja Santa Fen piirikunnan sheriffi Adam Mendoza pitävät tapauksen vuoksi keskiviikkona lehdistötilaisuuden. Ketään ei ole ainakaan vielä pidätetty tapauksen vuoksi.

Syyttäjä kertoi tutkimuksen keskittyvän siihen, millainen patruuna apulaisohjaaja Dave Hallsin Baldwinille ojentamassa aseessa oli. Halls otti aseen kärrystä kolmen aseen joukosta, jotka sinne oli jättänyt kuvausten asemestarina toiminut Hannah Gutierrez-Reed.

– Kuvauksissa oli suunnaton määrä patruunoita, ja meidän täytyy selvittää millaisia ne olivat, syyttäjä Carmack-Altwies jatkoi.

Apulaisohjaaja Dave Halls. AOP

Halls joutui kyseenalaiseen valoon vuonna 2019, kun hän oli apulaisohjaajana elokuvan Freedom’s Path  -kuvauksissa. Kuvauksissa laukesi ase, jonka vuoksi kuvausryhmän jäsen loukkaantui. Halls sai sen vuoksi potkut.

Syyttäjän mukaan tutkinta tulee kestämään vähintään viikkoja ennen kuin mahdollisia syytteitä nostetaan. Hän huomautti myös, ettei aseesta voi käyttää nimitystä ”rekvisiitta-ase”, sillä se oli aito, antiikkinen ase.

Rustin kuvauksissa käytetyistä aseista vastasi asemestari Hannah Gutierrez-Reed. Hänen podcast-haastattelussa sanomansa kommentit levisivät maailmalla Rustin tragedian jälkeen. Voit lukea asiasta lisää täältä: 24-vuotias asemestari oli epävarma itsestään ennen The Old Way -elokuvaa – ”En ollut varma olinko valmis” – Episodi.fi

Asemestari Hannah Gutierrez-Reed epäili ennen The Old Way -elokuvaa valmiuttaan asemestarin työhön.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät jutut