Tähti luki eeppisen puheensa polveen teipatusta kässäristä Sormuksen ritarit -leffassa – kohtauksesta syntyi meemi

Näyttelijä keksi nokkelan tavan lausua juuri saamaansa dialogia.

13.1.2019 00:01

Sean Bean luki ikimuistoisen puheensa Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit -elokuvassa polveensa teipatusta käsikirjoituksesta.

Kun klassikkoelokuvaa kuvattiin, ohjaaja Peter Jackson ja käsikirjoittajat Fran Walsh ja Philippa Boyens tekivät muutoksia käsikirjoitukseen tuotannon aikana. Joskus näyttelijät saivat uusia repliikkejä opeteltavaksi nopealla aikataululla, ja näin kävi Boromiria esittävälle Beanille. Kyseessä oli kohtaus, jossa Boromir pitää puheensa Mordorista Elrondin neuvonpidossa.

– Pahin tapaus tämän suhteen oli, kun me muutimme Boromirin pitkää puhetta Mordorista viimeisellä hetkellä ja annoimme sen Sean Beanille vain päivää ennen kuvaamista. Sean hoiti sen hyvin nokkelasti. Jos katsot elokuvaa, näet hänen päänsä olevan kumarassa, ihan kuin hän käsittelisi tunteita Mordorin kauhuista. Oikeasti uusi käsikirjoituksen sivu oli teipattu hänen polveensa! Kun olimme tehneet useamman oton eri kuvakulmista, Sean oli opetellut puheen erinomaisesti, ja pääasiassa nämä otot ovat viimeisessä versiossa, Jackson kuvaili aikoinaan.

Hieno kohtaus synnytti myös myöhemmin joukon meemejä, jotka keskittyvät Boromirin repliikkiin ”One Does Not Simply Walk into Mordor”.

Voit katsoa kohtauksen alta.

Lähteet: MTV, Mental Floss, Know Your Meme

Lisää luettavaa