Tähtirikas toimintauutuus räjäytti Netflixin historiankirjat – kannattava panostus suoratoistojätiltä

Yleisö on löytänyt elokuvan pariin sankoin joukoin.

Viime perjantaina 12. marraskuuta Netflixissä sai ensi-iltansa Ryan Reynoldsin, Dwayne ”The Rock” Johnsonin ja Gal Gadotin tähdittämä Red Notice. Päätähdet kertoivat seuraavana päivänä julkisuuteen mahtavan uutisen: elokuva on kerännyt tähän mennessä eniten avauspäivän katsojia koko suoratoistopalvelun historiassa.

Toimintakomedia on suoratoistojätin kallein elokuvatuotanto – sen tekemiseen käytettiin hurjat 200 miljoonaa dollaria – joten yrityspomoille on varmastikin huojentavaa huomata sen ansaitsevan sijoitettuja dollareita myös takaisin päin. Kaikki kolme päätähteä nettosivat rooleistaan mojovat 20 miljoonaa dollaria ja käsikirjoittaja-ohjaaja Rawson Marshall Thurber (Central Intelligence, Skyscraper) sai hänkin taskuunsa 10 miljoonaa. Covid-pandemian aiheuttamat viivästykset ja muut hankaluudet vaikuttivat myös elokuvan kokonaiskustannuksiin.

Reynolds, Johnson ja Gadot julkaisivat kaikki tämän iloisen striimaus-uutisen omissa sosiaalisissa medioissaan. He onnittelevat ja kiittävät vuolaasti niin elokuvan tuotantotiimiä kuin myös katsojiaan ja ovat selvästi itsekin innoissaan historiallisesta saavutuksestaan.

Red Noticen suuri katsojamäärä on varteenotettava suoritus siinäkin mielessä, että perjantai 12. marraskuuta oli sattumoisin myös Disney Plus -päivä, jolloin kilpailevaan suoratoistopalveluun ilmestyi myös rutkasti uutta korkean profiilin sisältöä.

Elokuva kertoo Johnsonin esittämästä FBI-agentista, joka joutuu yhdistämään voimansa velmun taidevarkaan (Reynolds) kanssa saadakseen kiinni vielä tätäkin pahamaineisemman rosvon (Gadot). Vauhdikas ja yllättäviä käänteitä sisältävä toimintatarina jättää oven auki myös mahdolliselle jatko-osalle, jota tämän ennätyssuorituksen innoittamana varmasti lähdetään harkitsemaan vakavasti Netflixin tulevissa sisältöpalavereissa.

Red Notice on Netflix-elokuvien listasijalla 1 viikonlopun jälkeen myös Suomessa. IMDb:ssä sillä on arvosananaan 6,5. Alla traileri.

YouTube video

Lähde: Screenrant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut