Taistelu James Bondin oikeuksista on alkanut

Järjestysnumeroltaan jo 25:s Bond on esituotantovaiheessa. Uuden Bondin myötä leffasarja tulee kokemaan monenlaisia muutoksia.

Sony on omistanut Bondien levitysoikeudet sitten vuoden 2006 Casino Royalen, mutta studion oikeudet loppuvat tulevaan elokuvaan. Sen johdosta Sony joutuu kosiskelemaan EON (Everything or Nothing) Productionsin Michael G. Wilsonia ja Barbara Broccolia sekä MGM-studion muita omistajia, jotta Sony voisi jatkaa Bondien tekemistä jatkossakin.

The New York Timesin mukaan asiat eivät kuitenkaan ole aivan niin yksiselitteisiä, sillä oikeuksista lähtivät taistelemaan myös Warner Bros., Universal, 20th Century Fox sekä yllätysnimenä Annapurna, joka on tehnyt hieman indie-henkisempiä elokuvia kuten Her ja American Hustle. Annapurnan asema leffamaailmassa muuttuisikin massiivisesti mahdollisen Bond-diilin myötä.

Broccoli ja Wilson toivovat näkevänsä Daniel Craigin vielä tulevassa Bondissa. Uudesta leffasta ei ole kuitenkaan vielä tiedossa oikeastaan mitään.

Neal Purvis ja Robert Wade käsikirjoittavat leffan. Kaksikko on ollut mukana jokaisen Bond-kässärin kirjoittamisessa sitten vuoden 1999 Kun maailma ei riitä.

Lähde: Empire Online

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut