Tällainen olisi ollut George Lucasin Star Wars: The Force Awakens

Sisältää lieviä spoilereita, jos et ole nähnyt Star Wars: The Force Awakens -elokuvaa.

Vuonna 2008 George Lucas sanoi julkisesti eri haastatteluissa, että osia 7-9 ei varmasti tule. Lopulta hän kuitenkin muutti mieltään ja otti yhteyttä alkuperäiseen näyttelijäkaartiin ja tunnusteli heidän mielenkiintoaan. Lucas alkoikin sen jälkeen hahmotella tarinaa jatko-osille. Hän palkkasi avuksi käsikirjoittaja Michael Arndtin.

New York Postin mukaan Lucasin Star Wars -tarina olisi keskittynyt teinihahmoihin. Todennäköisesti hahmot olisivat olleet Hanin, Leian ja Luken lapsia. Alkuperäisellä kaartilla olisi ollut vain pienet sivuroolit.

Luke Skywalkeria esittävä Mark Hamill sanoi televisiohaastattelussa vuonna 1983, että Lucas oli kysynyt näyttelisikö hän Obi-Wan -tyylistä hahmoa, joka luovuttaa valtikan seuraavalle sukupolvelle. Ensimmäinen jatko-osa oli siihen aikaan suunnitelmissa tehdä vuonna 2011.

2012 tapahtui uusi käänne, kun Disney alkoi heilutella neljää miljardia dollaria Lucasin kasvojen edessä. Lucas suostui myymään elämäntyönsä Disneylle, mutta vain sillä ehdolla, että saisi esittää ideoita uusiin Star Wars -elokuviin.

– Hei, minä tiedän mitä teen. Tarinoideni ostaminen on osa kauppaa, Lucas kertoi Bloombergille vuonna 2013.

– Olen tehnyt tätä 40 vuotta ja ollut aika menestynyt, hän jatkoi.

Lucasin hahmotelma tarinasta oli niin salainen, että vain kolme suurinta pomoa Disneyllä saivat lukea sen. Disney ei kuitenkaan lämmennyt ainakaan kaikille Lucasin ehdotuksille.

– Olemme vetäytyneet joistakin Lucasin ideoista, mutta vain sillä tavalla, kuten tapahtuu normaalistikin tuotantoprosessissa, The Force Awakensin tuottaja Kathleen Kennedy sanoi Vanity Fairille.

Disney siis luopui ainakin teinihahmoihin keskittyvästä painotuksesta, koska The Force Awakensissa saimme nauttia vanhan kaartin vahvasta läsnäolosta. Muutkin hahmot taisivat olla jo ainakin pahimman teini-iän ylittäneitä, vaikkakin Kylo Renillä se selvästi oli jäänyt hiukan päälle.

George Lucas sanoi marraskuussa Kathleen Kennedyn lausunnosta poiketen, että ”Disney päätti olla käyttämättä tarinoitani ja tehdä oman juttunsa.” Se kuinka paljon Lucasin ideoita The Force Awakensissa lopulta oli ja kuinka paljon niitä tulevissa jatko-osissa käytetään, ei selvinne ellei joku sisäpiiriläinen kerro sitä joskus tulevaisuudessa julkisuuteen.

Kuva: Star Wars: The Force Awakens

Lähde: New York Post, Bloomberg, Vanity Fair

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut