Tänään tv:ssä: Brad Pitt esittää mafian teräsnyrkkiä – Kehuttu jännäri vuodelta 2012

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Killing Them Softly.

Kovaotteisen jännitysdraaman päähenkilö on Brad Pittin esittämä palkkamurhaaja Jackie Cogan, jolla on omat periaatteensa.

Vaikka hänen työnsä on päästä ihmisistä ilmat pihalle, hänen mielestään ei ole mitään syytä sille, että heidän pitäisi kuolla kauhuissaan. Hän uskoo ”pehmeään tappamiseen”.

Cogan on kutsuttu selvittämään mafian suojeluksessa pidetyn korkeiden panosten pokeripelin yhteydessä tapahtunutta ryöstöä.

Kaksi pikkukonnaa, jotka eivät osaa ajatella tekojensa seurauksia, on saatu suostuteltua rokottamaan pahimpia mahdollisia rokotettavia.

Coganin tehtävänä on palauttaa rikollisjärjestön kunnia mutta myös rahat, joiden katoaminen tuleville odotuksille ladatussa laittomassa talousjärjestelmässä uhkaa kaataa koko korttitalon.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Andrew Dominik päivitti George V. Higginsin 1970-luvun jännitysromaanista analogian 2000-luvun talouskriisille.

Silkkihansikkaaseen puettua mafian teräsnyrkkiä näyttelevä Pitt teki Dominikin kanssa yhteistyötä myös elokuvassa Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta.

Erinomaiset arviot saanut elokuva pääsi kisaamaan jopa Cannesin Kultaisesta palmusta.

Killing Them Softly esitetään TV2-kanavalla sunnuntaina 29.03.2020 klo 21.00. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat