Tänään tv:ssä: Ehkä paras James Bond -seikkailu – Loppu tarjoaa mojovan yllätyksen!

Episodin tähdet ★★★★

27.5.2024 05:00

Varma kesän merkki on television James Bond -esitykset. Tänä vuonna ne alkavat viimeisimmällä 007-seikkailulla.

007 No Time to Die tuli monien viivästysten jälkeen teattereihin syksyllä 2021. Cary Joji Fukunagan (True Detective) ohjaama elokuva on Bond-seikkailujen valioyksilö.

Se on erityinen myös siinä mielessä, että se jää Daniel Craigin viimeiseksi esiintymiseksi salaisen agentin roolissa. Craig voi tämän elokuvan jälkeen ripustaa Walther PPK:n naulaan tyytyväisin mielin.

007 No Time to Die on Bond-elokuvista pisin, mutta siitä ei pidä säikähtää. Alku lähtee hitaasti liikkeelle, mutta tunnelma on intensiivinen. Bond on jättänyt agentin hommat, ja hänellä on rakkaussuhde edellisestä osasta tutun tohtori Swannin (Léa Seydoux) kanssa.

Sitten tapahtuu jotain, mikä saa Bondin palaamaan tositoimiin siitäkin huolimatta, että 007-numero on annettu nuorelle kollegalle (Lashana Lynch).

Juoni etenee päällisin puolin yllätyksettömästi. Rami Malek on superroisto ja terroristiryhmän johtaja, joka haluaa kostaa koko maailmalle, ja hänen päämajansa on valtava betonibunkkeri kaukaisella saarella. Bondin tehtävä vie hänet eksoottisiin maisemiin, tällä kertaa muun muassa Kuubaan ja Norjaan.

Monet tutut näyttelijät toistavat roolinsa. Ralph Fiennes on Bondin yrmy esimies M, Naomie Harris uskollinen Moneypenny ja Ben Whishaw nörttimäinen Q. Edellisen osan konna Ernst Stavro Blofield (Christoph Waltz) näyttäytyy myös.

Jos kaikki menee perinteisen kaavan mukaan, tarjoaako 007 No Time to Die mitään uutta?

Kyllä tarjoaa, ja paljon enemmän kuin voisi odottaa.

Käsikirjoitukseen on upotettu mehukkaita yllätyskäänteitä, ja viimeinen puolituntinen on dramaattisinta, mitä Bond-elokuvissa on koskaan nähty, eikä tämä ole liioittelua.

007 No Time to Die esitetään nyt Nelosella seuraavasti:

  • Ma 27.05.2024 klo 21.00
  • Pe 31.05.2024 klo 21.00

Elokuvan voi katsoa myös Ruutu Plussasta. Alla traileri.

Lisää luettavaa