Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Hölmö mutta taatusti viihdyttävä toimintajännäri vuodelta 2018

IMDb-arvosana 6,3.

”Olen 60-vuotias”, sanoo Liam Neesonin hahmo The Commuter -toimintatrillerin eräässä kohtauksessa. Ei uskoisi, sillä kyllä mies osaa leffoissa vielä uskottavasti vetää pahiksia turpaan.

Taken-trilogiaa kevyemmässä toimintapläjäyksessä keskitytään kuitenkin enemmän kihelmöivään jännitykseen, mutta siinä ohessa voi myös hieman nyrkki heilua.

Epäuskottavassa tarinassa ex-poliisi on kulkenut samalla lähijunalla töihin kymmenen vuoden ajan. Saatuaan potkut työstään hänelle tarjoutuu mahdollisuus tienata satatuhatta dollaria, jos hän onnistuu paikantamaan matkustajan, joka ei kuulu junaan.

Päärooli on räätälöity Neesonille. The Commuter on hyvin samanlainen kuin Non-Stop (2014), jonka ohjaaja Jaume Collet-Serra on myös tässä elokuvassa kameran takana. The Commuter on jo heidän neljäs yhteistyönsä, ja ehkäpä hölmöin niistä.

Jos kummalliset yhteensattumat ja juoniaukot häiritsevät katsojaa, niin edessä on melkoinen painajainen. Jos niistä ei jaksa nipottaa, niin se on klaustrofobinen ja vauhdikas jännäri.

The Commuter nähdään Suomen television ensiesityksenä lauantaina. Luvassa on myös kaksi uusintaa.

Esitykset:

  • TV5: La 07.11.2020 klo 21.00
  • TV5: Ti 10.11.2020 klo 21.00
  • Kutonen: Pe 13.11.2020 klo 23.25

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut