Tänään tv:ssä: Harvinainen tapaus – Komediasarja siirtyi valkokankaalle yllättävän onnistuneesti

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Alan Partridge: Kukkona tunkiolla.

Kukkona tunkiolla perustuu Steve Cooganin radio- ja tv-ohjelmiin luomaan Alan Partridge -hahmoon, loputtoman omahyväiseen mutta huonolla itsetunnolla, sosiaalisilla taidoilla ja hoksauskyvyllä varustettuun tomittajaan. Hahmon Kukkona tunkiolla -tv-sarjaa esitettiin Suomenkin televisioissa.

Hahmosta kertovassa pitkässä elokuvassa Alan Partridge on omaa syytään ajautunut ammatilliseen umpikujaan, pienen radioaseman aamupäiväohjelman juontajaksi. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun aseman ostaa suuri mediakonserni. Omasta säälittävästäkin työpaikastaan huolestunut Partridge järjestää potkut kollegalleen.

Kollega kuitenkin sekoaa ja ottaa työtoverinsa panttivangeiksi. Jostain kumman syystä hän luottaa vain Partridgeen, ja yhdessä he aloittavat hyvin erilaisen suoran radiolähetyksen. Pikku hiljaa Partridge huomaa tilaisuutensa tulleen.

Kun toimittajan oma turvallisuus on varmistettu, umpikujatilanteen purkamista ja uhrien välttämistä enemmän häntä kiinnostaa yleisön ja muun median huomion keskipisteessä oleminen.

”Yllättävän onnistunut siirto televisiosta valkokankaalle”, sanottiin Episodin ensi-ilta-arviossa joulukuussa 2013.

Alan Partridge: Kukkona tunkiolla esitetään TV2-kanavalla maanantaina 17.02.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat