Tänään tv:ssä: Hillittömän hauska kotimainen musiikkikomedia – Suomalainen rock syntyi kesällä 1980

IMDb-arvosana 7,0.

15.3.2022 05:00

Pitkä kuuma kesä on vuonna 1999 valmistunut kotimainen musiikkikomedia.

Perttu Lepän (Helmiä ja sikoja) esikoispitkä elokuva kertoo Joensuun kesästä vuonna 1980, jota sanotaan Suomi-rockin syntymävuodeksi.

Paavo ”Patu” Taskinen (Unto Helo) on 17-vuotias nuorukainen, joka muuttaa Helsingistä Joensuuhun ja ryhtyy ohjaamaan siellä kehityskelpoista yhtyettä kohti mainetta ja kunniaa.

Siirryttyään suomenkielisiin laulunteksteihin bändi muuttaa nimensä Kalle Päätaloksi, jota ryhtyy kannustamaan Patuun ihastuva Noorakin (Hanna-Mari Karhinen).

Monet elokuvan koomisista tilanteista syntyvät sekoilevan kitaristin Jimi Pääkallon (Konsta Hiekkanen) toilailuista. Jimi on meikkaava rokkari, joka enteilee Hanoi Rocksin ja uuden glam-sukupolven tuloa.

Elokuvassa kuullaan paitsi Hanoi Rocksia myös muuta aikakauden klassikkomusiikkia, kuten Pelle Miljoonan, Hassisen Koneen, Eppu Normaalin, Ratsian, Maukka Perusjätkän ja Rauli ”Badding” Somerjoen kappaleita.

Pitkä kuuma kesä esitetään Yle Teemalla tiistaina 15.03.2022 klo 22.05. Elokuva on lisätty Areenaan pysyvästi. Voit katsoa sen alta.

Lisää luettavaa