Tänään tv:ssä: Hitiksi osoittautuneen kauhuleffan jatko-osa ensiesityksenä Suomessa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Puhdistuksen yö: Anarkia.

Puhdistuksen yö (The Purge) oli vuoden 2013 yllätyshitti. Häijy ja älykäs dystopiatrilleri käsitteli amerikkalaisten kipeää suhdetta väkivaltaan kauhun ja yhteiskuntasatiirin keinoin.

Kakkososassa Puhdistuksen yö: Anarkia tarina jatkuu vuodesta 2023, jolloin rikollisuus Yhdysvalloissa on saatu laskemaan yhä lähemmäs nollaa. Syynä on kerran vuodessa järjestettävä ”Puhdistus”, jonka aikana kaikki rikokset, myös murha, ovat sallittuja. Kansalaiset voivat purkaa patoutunutta vihaansa ilman rangaistusta 12 tunnin ajan.

Jatko-osa sijoittuu rikkaiden valkoisten suosiman asuinlähiön sijaan Los Angelesin keskustan suojaamattomille kaduille. Päähenkilöitä ovat tummaihoinen äiti ja hänen teini-ikäinen tyttärensä, eron partaalla oleva nuori valkoinen pariskunta ja koston ajama ex-poliisi.

Konseptin luonut ohjaaja-käsikirjoittaja James DeMonaco laajentaa tarinamaailman rohkeasti uudelle tasolle ja jalostaa siitä tuttua, poliittisesti ankaraa ja viihdyttävää kauhutoimintaa.

Puhdistuksen yö: Anarkia ensi kertaa Suomen televisiossa TV5-kanavalla lauantaina 22.04.2017 klo 21.00. Uusinta samalla kanavalla sunnuntaina 23.04.2017 klo 22.55.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut