Tänään tv:ssä: Huipputekijöiden musta komedia vuodelta 2003 – ”Omaleimaisuutta, joka valtavirtaelokuvista usein puuttuu”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut Sietämätöntä julmuutta.

Coen-veljesten ohjaama romanttinen musta komedia tekee pilaa miljoonien arvoisista kamppailuista, joissa toisistaan eroamassa olevat isorikkaat taistelevat omaisuudestaan. Se on lähempänä valtavirtaa kuin Coenin veljesten tuotannot yleensä, mutta toisaalta siinä on myös ihailtava määrä älykkyyttä ja skarppia omaleimaisuutta, joka tavallisista valtavirtaelokuvista usein puuttuu.

George Clooney on Miles Massey, menestynyt ja ammattitaitoinen avioerojuristi. Hänen legendaarinen avioehtosopimuksensa ei ole vielä koskaan pettänyt: sen allekirjoittamalla multimiljonääri voi olla turvassa omaisuuttaan tavoittelevilta onnenonkija-aviopuolisoilta.

Catherine Zeta-Jones on näyttävä kaunotar Marylin Rexroth, joka on nainut isorikkaan Rex Rexrothin rikastuakseen avioeron kautta, minkä suunnitelman Miles tekee tyhjäksi. Alkaa hauska kilvoittelu: Marylin pyrkii kasvattamaan omaisuutensa jättimäisiin mittoihin uusien, rikkaiden mutta yksinkertaisten tilapäisaviomiesten avulla – mielellään tietysti siten, että Miles tulee samalla jymäytetyksi.

Sietämätöntä julmuutta esitetään FRII-kanavalla torstaina 27.06.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.