Tänään tv:ssä: Itäsuomalaisesta järvimaisemasta nousee raikas tarina – Teemoina ennakkoluulot, vapaus ja rakkaus

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2017 valmistunut A Moment in the Reeds.

Mikko Mäkelän ohjaama A Moment in the Reeds on yksi ensimmäisiä suomalaisia queer-elokuvia. BFI London Film Festivalilla ensi-iltansa saanut ja sittemmin muun muassa Göteborgin elokuvajuhlilla esitetty elokuva on noussut festivaalisuosikiksi.

Pääroolissa nähtävä Janne Puustinen oli ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta miespääosasta. Eikä ihme. Elokuva on luontevasti ja läsnäolevasti näytelty. Dialogi on pitkälle improvisoitu, hetkissä luotu.

A Moment in the Reeds kertoo suomalaisen Leevin (Puustinen) ja syyrialaisen Tareqin (Boodi Kabbani) kohtaamisesta ja nopeasti syttyvistä tunteista. Pariisissa opiskeleva Leevi saapuu kesäksi Suomeen. Isä (Mika Melender) kohentaa kesämökkiä myyntikuntoon, ja Tareq palkataan mökille remonttiavuksi.

Herkkävireisen draaman teemoja ovat ennakkoluulot, vapaus ja rakkaus. Raikas tarina kasvaa tuttuakin tutummasta itäsuomalaisesta järvimaisemasta pääosin vakuuttavasti.

A Moment in the Reeds  esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 26.06.2019 klo 22.35. Uusinta lauantai 06.07.2019 klo 22.30. Katsottavissa myös Areenasta noin puolen vuoden ajan. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.