Tänään tv:ssä: Jos et ole vielä nähnyt – kriitikoiden haukkuma kotimainen menestyskomedia

Tänään nähdään televisiossa kotimainen komedia Luokkakokous vuodelta 2015.

1.2.2018 05:05

Kolme keski-ikäisyyden kriisiä omilla tavoillaan – ikinuoruutta tavoitellen, ikääntymistä kiistäen tai epätoivoisesti pyristellen – käsittelevää kaverusta lähtee kohti luokkakokousta. Jo matkalla he ajautuvat tai hankkiutuvat erilaisiin noloihin tilanteisiin, eikä tunnelma perillä tunnu juurikaan paremmalta.

Aku Hirviniemi, Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa esiintyvät suurimmalta osin luontevasti, vaikka parista oikeasti hauskasta letkauksesta pääosa on kirjoitettu satunnaisille sivuhenkilöille. Hekään eivät voi mitään tylsälle käsikirjoitukselle, joka muka-roisiudestaan huolimatta on hyvin vanhoillista, tai ohjaukselle, joka ei rytmitä tai eskaloi miesten kujanjuoksua.

Eteenpäin liikkuvan elokuvan sijaan Luokkakokous on sisällöltään ja tekniseltä toteutukseltaan kuin huonon tv-sketsisarjan tylsempi, väkisin pitkäksi elokuvasi venytetty jakso.

Luokkakokous sai kriitikoiden haukut mutta keräsi Suomessa järisyttävät 500 000 katsojaa. Elokuva esitetään Sub-kanavalla torstaina 01.02.2018 klo 21.00, jonka jälkeen voit kertoa oman mielipiteesi. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia