Tänään tv:ssä: ”Kolahtaa täysillä” – Viiden tähden fantasiaelokuva vuodelta 2005

Episodin tähdet ★★★★★

21.4.2024 08:00

Harry Potter ja liekehtivä pikari on suositun elokuvasarjan neljäs osa, joka valmistui vuonna 2005.

Daniel Radcliffen esittämän Harryn neljäs velhokouluvuosi alkaa iloisesti huispauksen maailmanmestaruuskisoissa, mutta muuttuu pian värimaailmaansa myöten synkäksi pahan Voldemort-velhon kannattajien hyökätessä ja piirtäessä taivaalle pimeän piirron merkiksi herransa paluusta.

Myös Tylypahkan elämä on sekaisin, sillä sinne on majoittunut kahden muun velhokoulun oppilaita Tylypahkan isännöimien kolmivelhoturnajaisten takia.

Salaperäisesti myös Harryn nimi joutuu kuolemantapauksiakin aiheuttaneen kisan osallistujalistalle.

Liekehtivä pikari vaatii, että katsoja tuntee perusteellisesti aiemmat elokuvat sekä varsinkin kirjat. Sen paras kohderyhmä voi olla hieman kapea, mutta kun siihen osuu, elokuva kolahtaa aivan täysillä.

Harry Potter ja liekehtivä pikari on niitä filmejä, jotka jättävät vaikutusalttiin mielen ikuisiksi ajoiksi koukkuun elokuvien fantastiseen maailmaan! Se saattaa olla jopa koko elokuvasarjan paras osa.

Pääosissa näyttelevät Daniel Radcliffen lisäksi Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Jason Isaacs, Gary Oldman, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall ja Robert Pattinson.

Liekehtivä pikari esitetään TV5-kanavalla kolme kertaa:

  • Su 21.04.2024 klo 21.00
  • To 25.04.2024 klo 22.45
  • La 27.04.2024 klo 17.45

Harry Potter -elokuvat löytyvät myös HBO Maxista. Katso traileri alta.

Arvio: Jouni Vikman

Lisää luettavaa