Tänään tv:ssä: Kotimaisessa komediassa sinkkunaisesta tulee pääministerin salarakas

IMDb-arvosana 5,5.

14.11.2022 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut kotimainen romanttinen komedia Ainoat oikeat.

Saara Cantellin ohjaustyö kertoo kahden miehen loukkuun ajautuvasta helsinkiläissinkusta.

Hanna (Anna-Maija Tuokko) tapaa kohtaa tumman muukalaisen nimeltä Markus (Ilkka Villi) ja ihastuu. Mies katoaa kuitenkin yllättäen ennen kuin suhde ehtii edes kunnolla alkaa.

Hanna saa työkomennuksen toiseen kaupunkiin, jossa hänen asiakkaansa on onnettomuudessa loukkaantunut Suomen pääministeri (Antti Reini). Hannasta tulee pääministerin salarakas. Sen jälkeen Hanna kohtaa jälleen Markuksen ja joutuu vaikean valinnan eteen.

Episodi haastatteli pääministeriä esittävää Antti Reiniä, kun elokuva tuli ensi-iltaan.

Mitä mieltä olet elokuvan tarinasta?
Paljastamatta yksityiskohtia siinä on kaikki hyvän elokuvan elementit. Siellä on syvyyttä ja tragediaa ja kepeyttä ja inhimillisyyttä. Se on äärimmäisen inhimillinen käsikirjoitus, ja sitä kautta myös koskettava.

Voisitko kuvailla pääministerin roolihahmoasi?
En halua hirveästi siitä etukäteen puhua. Jätän prosessivaiheeseen sen, mikä hänen tragediansa on ja sen, minkälainen persoona hän on. Hyvä tyyppi se on kuitenkin.

Pakko kysyä, onko roolihahmossa jotain samaa kuin Vareksessa, etenkin kun elokuvan ennakkotiedoissakin siihen viitattiin?
Kyllä ainakin kerran aion käydä suihkussa ennen kuin kuvaukset alkavat. Tämä on ihan oma juttunsa.

Onko romanttinen komedia sinulle tuttu lajityyppi?
En ole hirveästi katsonut, mutta viime aikoina niitä on putkahdellut silmien eteen aika paljon. Se on hyvä genre ja erilainen mitä olen aikaisemmin tehnyt. Romanttiset komediat ovat usein paljon parempia kuin monet draamaksi tehnyt draamat, koska tietynlainen kepeys tuo mukanaan uskottavuutta. Sen takia olen ruvennut pitämään tästä lajityypistä. Siellä on lihaa ja verta hahmoissa, tarinat on aika uskaliaita. Paukutellaan menemään sataakymppiä välillä, ja se on hienoa.

Elokuvan yhteydessä on puhuttu brittikomedioista vaikutteiden antajina. Entä mitä suomalaista tässä on?
Suomessahan tämä tehdään, ja tämä on suomalainen tarina. On tässä paljon sellaisia aineksia, joiden veikkaisin koskettavan ihmistä Kiinassakin. Hyvät tarinat yleensäkin ovat globaaleja. Aihe on niin koskettava, että se ei ole kulttuurisidonnaista.

Ainoat oikeat esitetään Subilla maanantaina 14.11.2022 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa