Tänään tv:ssä: ”Lajityyppinsä huippu”– Vuoden 2012 menestyselokuva sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Unelmien pelikirja.

Pat Solitano (Bradley Cooper) kärsii mielialahäiriöstä. Hän on viettänyt kuukausia mielisairaalassa erään valitettavan yhteenoton jälkeen, mutta päättää pakkohoidon päättyessä ottaa tilanteen haltuun. Samalla hän aikoo pelastaa pahasti rakoilevan avioliittonsa.

Pat palaa vanhempiensa hoteisiin toipumaan. Vaikka mies vannoo olevansa täydessä iskussa, muut näkevät hänen viuhtovan kaukana todellisuudesta. Mustassa roskasäkissä lenkkeilevä toipilas herättää pelkoa, sääliä ja uteliaisuutta.

Pat saa seuraa toisesta mielenterveyskuntoutujasta, leskeksi jääneestä Tiffanysta (Jennifer Lawrence). Tiffany taivuttelee Patin tanssiharrastuksen pariin, ja he alkavat harjoitella tanssikisaa varten. Alku on kankeaa, mutta ankaralla työllä he pääsevät samaan rytmiin.

David O. Russellin (Taistelija) ohjaama Unelmien pelikirja on romanttisen komedian huippusuoritus. Siitä tuli sekä arvostelu- että yleisömenestys. Elokuva sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja oli lähes aina mukana, kun listattiin  vuoden 2012 parhaita elokuvia. Jennifer Lawrence voitti Oscar-pystin parhaasta naispääosasta.

Unelmien pelikirja esitetään Nelosella maanantaina 16.12.2019 klo 21.00 Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat