Tänään tv:ssä: Paluu tulevaisuuteen -ohjaajan vuoden 2018 elokuva näyttää upealta – ei tullut Suomessa lainkaan teattereihin

IMDb-arvosana 6,2.

27.11.2022 08:00

Amerikkalainen taisteluhävittäjä (Steve Carell) ammutaan alas toisessa maailmansodassa. Muovinen pilotti kömpii hylystä turvaan ja korvaa alastulon tuhoamat saappaansa löytämillään naisten korkokengillä.

Joukko yhtä muovisia saksalaisia ottaa miehen vangiksi ja juuri kun tilanne äityy pahaksi, barbivermeet aseisiin vaihtaneet naisnuket teurastavat koko vihollislauman.

Robert Zemeckisin (Paluu tulevaisuuteen, Forrest Gump) ohjaama vuoden 2018 elokuva Welcome to Marwen hämmentää. Tarina silmittömän väkivallan fyysisesti ja henkisesti vammauttamasta miehestä riipaisee.

Myös teoksen teemat kuten erilaisuus ja sen hyväksyminen sekä yhteisöllisyys ja lähimmäisenrakkaus puhuttelevat tässä ajassa.

Toteutus sen sijaan etäännyttää katsojan tehokkaasti kerronnan poukkoillessa ja käsikirjoituksen karatessa toistuvasti sivupoluille ikään kuin monissa avainteoksissaan fantasiaa todellisuuteen yhdistänyt ohjaaja olisi eksynyt digimagian labyrinttiin.

Nuket on toki toteutettu upeasti huippuluokan CGI-tekniikkaa hyödyntäen.

Welcome to Marwen ei menestynyt valkokankaalla odotetusti, eikä sitä tuotu Suomen teattereihin lainkaan.

Elokuva esitetään nyt TV5-kanavalla kahteen otteeseen

  • Su 27.11.2022 klo 21.00
  • Ti 29.11.2022 klo 00.25

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa