Tänään tv:ssä: Star Wars -ohjaajan esikoiselokuva tehtiin jättibudjetilla – ei mikä tahansa toimintapätkä

IMDb-arvosana 6,9.

19.9.2022 05:00

Mission: Impossible -elokuvasarjan kolmas osa valmistui vuonna 2006.

Tom Cruisen esittämä, mahdottomiin tehtäviin erikoistuneen salaisen järjestön huippuagentti Ethan Hunt on vetäytynyt aktiivisesta kenttäpalvelusta. Hän on menossa naimisiin sairaanhoitajana työskentelevän hellän ja herttaisen Julian (Michelle Monaghan) kanssa ja toimii enää agenttikandidaattien kouluttajana.

Veri vetää kuitenkin oikeaan toimintaan, kun Ethan kuulee parhaan oppilaansa (Keri Russell) joutuneen rikollisjärjestön vangiksi. Pelastusoperaatio saattaa Huntin järjestönsä johtajan (Laurence Fishburne) epäsuosioon ja tekee vihanpidosta rikollispomo Owen Davianin (Philip Seymour Hoffman) kanssa henkilökohtaista.

Alkaa myös vaikuttaa siltä, että agenttijärjestössä toimii Davianin kanssa yhteistyössä oleva petturi. Ensimmäisen elokuvan tapaan Hunt joutuu siis jälleen toimimaan ilman järjestön täyttä tukea metsästäessään Daviania.

Takaa-ajo kuljettaa Ethanin tiimiä Berliiniin, Vatikaaniin ja Shanghaihin. Matkalla tarvitaan jälleen tuttuun Vaarallinen tehtävä -tyyliin outoja vekottimia, monimutkaisia naamio-operaatioita ja huimia temppuja.

Vaarallinen tehtävä III oli ohjaaja J.J. Abramsin ensimmäinen pitkä elokuva. On lähes ennenkuulumatonta, että ensikertalainen saa käyttöönsä 150 miljoonan dollarin budjetin.

Abrams ei kuitenkaan ollut mikä tahansa esikoisohjaaja. Hän oli luonut uraa television menestyssarjoilla Alias ja Lost, ja hän täytti odotukset myös ohjajana. Sittemmin Abrams on käynnistänyt uudelleen sekä Star Trekin että Star Warsin.

Vaarallinen tehtävä III esitetään nyt Nelosella kahteen otteeseen:

  • Ma 19.09.2022 klo 22.35
  • Ma 26.09.2022 klo 01.15

Elokuva löytyy tällä hetkellä myös suoratoistopalveluista Netflix, Viaplay, Paramount Plus ja Ruutu.

Katso alta CinemaSins-videokooste kaikesta, mikä elokuvassa on pielessä.

Lisää luettavaa