Tänään tv:ssä: Suosikkikoomikon elokuva kymmenen vuoden takaa – pääsi yllättäen arvostetulle listalle

IMDb-arvosana 7,3.

28.5.2023 06:30

Suosikkikoomikko Ben Stiller toimii sekä ohjaajana että pääosan esittäjänä elokuvassa Walter Mittyn ihmeellinen elämä.

Vuoden 2013 elokuva on erikoinen yhdistelmä komediaa, draamaa ja fantasiaa.

Stillerin esittämä Walter Mitty on päiväunia näkevä mies, joka pakenee tylsää arkeaan hurjiin fantasioihin.

Haaveissaan Walter pystyy monenlaisiin romanttisiin sankaritekoihin. Hän pelastaa vanhuksen räjähtävästä rakennuksesta tai kiipeää jäätikön huipulle. Tosielämässä hän ei kuitenkaan uskalla edes pyytää viehättävää kollegaansa Cheryliä (Kristen Wiig) treffeille.

Walter joutuu kuitenkin ryhtymään tositoimiin myös arkitodellisuudessa. Kun Walterin ja Cherylin työpaikka on uhattuna, hän joutuu lähtemään kohti suurta kansainvälistä seikkailua, joka osoittautuu paljon ihmeellisemmäksi kuin hänen hurjimmatkaan kuvitelmansa.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä perustuu James Thurberin samannimiseen novelliin vuodelta 1939, joka on filmattu aiemminkin. Vuonna 1947 ilmestyneessä elokuvassa nimihenkilöä esitti Danny Kaye.

Toinen filmatisointi oli pitkään tekeillä. Jo 1990-luvulla päärooliin oli ehdolla Jim Carrey. Myöhemmin päähenkilön viittaa sovitettiin Owen Wilsonille, Sacha Baron Cohenille ja Johnny Deppille, ennen kuin Stiller sai pääroolin ja lupautui myös ohjaamaan elokuvan.

Walter Mittyn äitiä esittää legendaarinen Hollywood-tähti Shirley MacLaine. Toisessa merkittävässä sivuroolissa nähdään Sean Penn.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä menestyi mukavasti lippuluukuilla ja sai hyviä arvosteluja.

Sille tuli myös arvostettu kunnianosoitus, kun yhdysvaltalainen kriitikkojen yhdistys National Board of Review valitsi sen kymmenen parhaan vuonna 2013 ilmestyneen elokuvan listalle.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä esitetään nyt Star Channelilla kolmeen otteeseen:

  • Su 28.05.2023 klo 21.00
  • Ti 30.05.2023 klo 23.00
  • La 03.06.2023 klo 00.25

Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan.

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa