Ben Stiller ei pyydä anteeksi Tropic Thunderia: ”Olen ylpeä siitä ja sen tekijöistä”

Stiller seisoo elokuvansa takana.

23.2.2023 21:01

Näyttelijä, ohjaaja Ben Stiller kertoo olevansa ylpeä vuoden 2008 parodiastaan Tropic Thunder. Elokuvassa nähdään hänen lisäkseen muun muassa Jack Black, Robert Downey Jr., Nick Nolte ja Tom Cruise.

Varsinkin nykypäivänä moni saattaa pitää elokuvaa kyseenalaisena, koska siinä nähdään esimerkiksi Downey Jr.:n blackface, eli valkoinen näyttelijä on värjätty tummaihoiseksi. Varsinainen blackface ei kuitenkaan ole kyseessä, koska elokuvan hahmo on valkoinen näyttelijä Kirk Lazarus, joka on tehnyt ihopigmenttimuutoksen rooliaan varten.

”Blackface” tapahtuu siis elokuvan maailmassa, ei meidän maailmassamme. ”Oikea blackface” olisi pikemminkin sellainen, että tummaihoista näyttelijää ei palkattaisi rooliin, vaikka se vaatisi sitä, ja valkoinen näyttelijä esittäisi roolia kasvot värjättynä. Paheksuttavaa olisi myös, jos pyrkimys olisi pilkata tiettyä kansanryhmää.

Joku Twitter-käyttäjä on ollut siinä olettamuksessa, että ohjaaja Stiller oisi pahoitellut elokuvan tekemistä, mutta hän kiistää sen.

”En pyytele anteeksi Tropic Thunderin takia. En tiedä kuka sinulle on kertonut sellaista. Se on ollut kiistelty elokuva ensi-illasta asti. Olen ylpeä siitä ja kaikkien tekemästä työstä sen eteen”, Stiller kirjoittaa Twitterissä.

Lisää luettavaa