Tropic Thunderin käsikirjoittaja puolustuskannalla: syytetään taas blackfacesta, ableismista ja antisemitismistä

Hurjan hauska elokuva on taas framilla.

24.4.2023 17:37

Vuonna 2008 julkaistiin satiiri, joka puhuttaa ihmisiä edelleen. Tropic Thunderin käsikirjoittaja Justin Theroux on joutunut puolustelemaan kirjoituksiaan.

Elokuva on herättänyt jälleen kerran keskustelua blackfacen käytöstä, vammaiskuvastaan sekä antisemiittisistä teemoistaan.

– Vihaan ajatusta, että olemme menossa kohti aikaa, jolloin ei voi tai saa tehdä mitään, Theroux sanoo.

Newsweekin haastattelussa kysyttiin myös, minkälainen elokuva olisi tänään, mikäli hän käsikirjoittaisi sen nyt.

– Eihän se näyttäisi samalta. Eikä siinä olisi välttämättä samoja vitsejäkään, mutta jotain hyvin samankaltaista on mahdollista tehdä tänään.

– Uskon sananvapauteen. Huomaat, ettei elokuvassa ole minkäänlaisia aggressioita, mikäli katsot elokuvan nyt. Ei siinä ole mitään kiistanalaista, kun tajuat keihin vitsit kohdistuvat. Pilailemme tyhmien näyttelijöiden kustannuksella. Se on mielestäni edelleenkin hauskaa, Theroux sanoo.

Etan Cohen, Ben Stiller ja Theroux käsikirjoittivat Tropic Thunderin. Stiller ohjasi ja näyttelee myös siinä.

Elokuvassa nähdään Robert Downey Jr.:n näyttelemä hahmo, joka tekeytyy elokuvaa varten mustaihoiseksi ja kutsuu sitä metodinäyttelemiseksi. Hahmo käy jopa plastiikkakirurgilla, jotta muutos olisi täydellinen.

Myöskään Stiller ei ole suostunut pyytelemään elokuvaansa anteeksi. Hän joutui kommentoimaan sitä helmikuussa, kun mediassa levisi juttu, että hän olisi pyydellyt tekemisiään anteeksi.

– En todellakaan pyydä anteeksi Tropic Thunderia. En tiedä mistä olet saanut tuollaista päähäsi. Se on ollut ilmestymisestään saakka kiistanalainen elokuva. Olen kuitenkin erittäin ylpeä elokuvasta sekä kaikista ihmisistä, jotka sen parissa työskenteli, Stiller twiittasi.

Alla Tropic Thunderin traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia